Jack

Op zaterdag 2 mei '09 maken we kennis met vlaamse reus Jack. Hij is gecastreerd en is op 9 juni 2008 geboren.
Het klikt niet met Jack en de voedster bij wie hij woont en daarom mag hij bij ons komen wonen. Van het vorige baasje krijg ik een paar leuke foto's van de jonge Jack, die vrolijke sprongen maakt door de tuin.

Jack springtJack jongmalle JackJack met zijn grote oren

Jack en Sugar maken kennis in de 'gele kamer' en na wat achter elkaar aan rennen gaat het steeds beter. Jack probeert Sugar te dekken en Sugar rijdt op Jack. Na een dag zijn de 'meningsverschillen' uitgevochten en kunnen ze het best met elkaar vinden. Samen gaan ze in een grote kooi met ren wonen. Jack is erg op mensen gericht en laat zich graag aaien. Hij heeft een bal meegekregen van het vorige baasje waar hij graag mee speelt. Jack is een vriendelijk, mooi en bijzonder konijn en we zijn erg blij met hem!

Jack in renJack met zijn balJack en SugarJack en Sugar in renSugar en JackSamenHok en renJacksamenJackJack dichtbijSugar en Jack

In het buitenverblijf

Bijna klaar

verblijfhet hoksamenJack en SugarJack

Een nieuw hok

Voor de koude nachten krijgen Jack en Sugar een nachthok. Maar er wordt niet in geslapen. Sugar vindt het wel heel fijn om al het stro dat er in ligt uit het hok op de grond te 'graven'. De bak die bedoeld is om in te plassen is veel fijner om in te slapen.

JackSamenbuitenverblijf

maart 2010

samensamensamensamenjackjackjacksamen

Cavia's als buren

April 2010 bouwen we het buitenhok van de cavia's op. De konijnen lopen tot nu toe ook in het hokdeel van de cavia's en dat deel moeten ze afstaan. Daarvoor moeten ze een paar dagen in een kooi gehuisvest worden.

Hok geverfd

Het hok van de konijnen wordt op de fundering geplaatst en krijgt een fris kleurtje en een spiegel als 'raampje'.

jack aaiensugar in hok overzicht

Warmte

We hebben het allemaal warm in juni 2010, maar de dieren in het buitenverblijf hebben echt verkoeling nodig. De konijnen krijgen bevroren flessen water in hun hok zoner hoesje eromheen, want ze krijgen het te warme van het slopen van het hoesje. Ze kunnen tegen de fles aankruipen als ze willen.

konijnen met koeling

Op 31 aug 2010 moet Jack afscheid nemen van Sugar. Jack is nu alleen en hij smijt weer met zijn bal, dat deed hij niet meer sinds hij met Sugar samenleefde.

Madelief

Op 14 september 2010 krijgt Jack een nieuwe vriendin: Madelief, Franse Hangoor.
De koppeling met Jack gaat zonder enig probleem. Jack rijdt eerst een poosje op haar, daarna gaat hij tegen haar aan liggen en haar oortjes likken. Als ze samen een poosje in het caviadeel van het hok hebben rondgelopen zetten we Jacks ren open en zonder problemen gaan ze daar samen naar binnen.

Madelief

Madelief is al snel gewend aan Jack en aan haar nieuwe omgeving.

Lekker gegroeid

Madelief groeit goed en Jack heeft het prima naar zijn met haar. Al zijn ze niet zo knuffelig samen als Sugar en Jack waren. Madeliefs vacht heeft bijna dezelfde kleur gekregen als die van Jack en het is een mooi koppel samen.


28 november 2010


11 april 2011

Lekker hooi!

11 september 2011

Jack en Madeliefmei 2012

Naar de dierenarts

Juni 2013 ontdek ik een bloederige plek onder Jack's poot. De dierenarts geeft hem een drankje en een zalfje en ze raadt ons aan stro in de ren te leggen zodat geen nieuwe slijtplekken ontstaan onder zijn voeten. We moeten twee keer per dag de zalf aanbrengen en een verband om de poot, zodat de zalf kan intrekken. Een heel gedoe waar Jack niet erg blij mee is, maar we worden er steeds handiger is en het helpt. Gelukkig kan Jack weer rondscharrelen in de ren mijn zijn vriendinnetje Madelief.

Afscheid van Jack


Op 26 november 2013 vind ik Jack dood in het hok. Wat een schrik!
Madelief zit een hele poos rustig bijJack en af en toe likt ze zijn vacht.

Mijn mooie lieve reus Jack is 5 1/2 jaar oud geworden en heeft 4 1/2 jaar bij ons gewoond.

 


Laatste update: 24 oktober 2015