Nino

Op zaterdag 14 november 2009 maken we kennis met Nino en een week later op 21 november besluiten we haar te kopen. Op dinsdag 24 november wordt Nino gebracht. Het is al donker en we zetten haar meteen op stal. De eerste dagen is ze erg bang, maar dat is geen wonder want ze heeft 11 1/2 jaar in dezelfde stal gewoond.
Nino is een KWPN merrie, geboren op 5 mei 1995, als ze bij ons komt wonen dus 14 jaar oud, donkerbruin van kleur en heeft een schofthoogte van 1,64 m.
Haar naam voluit is Ninonia en ze is de dochter van Inonia en Jacorde. De grootvader van moederskant is Dutchboy.

Nino

In de wei achter de stal

Katjes in de boom

Nino

Sneeuw

Ninohoofd Nino
december 2009

De ezels en het paard

De ezels kunnen het goed vinden met Nino. Nino zoekt ook vaak het gezelschap van de ezels op. We laten ze niet bij elkaar lopen, maar met een draad ertussen gaat het prima.

Februari 2010

oog

Februari 2011

Kika

Op 27 februari 2011 arriveert Kika. Kika is een ponyveulen van een jaar oud en wordt het nieuwe vriendinnetje van Nino. De kennismaking verloopt prima en Nino en Kika zijn meteen dikke maatjes. Op 28 maart mogen ze voor het eerst samen naar buiten.


Twaalf dagen later...

april 2011

Kika ziek

Op 29 augustus is Kika erg ziek van koliek, heeft koorts en de veearts is vijf keer geweest als ze na drie dagen eindelijk opgeknapt. Ze krijgt tijdens elk veeartsbezoek een spuit om de darmen beter te laten werken, met een pijnstiller en twee keer krijgt ze een maagsondemaagsonde met parafine om eventueel zand te verwijderen. We zijn allemaal opgelucht dat Kika weer beter is en ook Nino is zichtbaar blij dat Kika weer aandacht voor haar heeft.

Na twee weken heeft Kika weer hulp van de veearts nodig, maar gelukkig knapt ze na snel weer op. Na weer een week, na een kuur van 'zand weg' is het weer mis. Kika lijkt een voorkeur voor het weekend te hebben! Uit mestonderzoek komt niet naar voren dat het om zandkoliek gaat, maar we nemen al een tijdje de nodige voorzorgsmaatregelen: stalmatten op de voederplaats, een hooinet en gekookt lijnzaad door de brokken etc. Als het op 10 oktober weer mis gaat besluit haar baasje Kika naar huis te halen. Het lopen van de paardenbak naar de trailer aan de straat gaat boven verwachting goed. Ze is heel bang en hinnikt angstig. Nino hinnikt wanhopig en loopt onrustig heen en weer. Gelukkig wordt na een poosje een andere pony gebracht: Lotje, een fjord. De eerste kennismaking tussen Nino en Lotje verloopt gelukkig voorspoedig.

Begin november zijn de boxen klaar, maar de uitloop moet nog gesplitst worden voor Nino en de ezels.

Samen met Lotje in de uitloop blijkt geen succes.

Nino kale plekken

Januari 2012 krijgt Nino kale plekken op haar hoofd. De veearts denkt in eerste instantie nog niet aan schimmel bij Nino en ze krijgt een zalf met iets van antibioticum en iets tegen huidirritatie. Dit helpt niet en we krijgen Imaverol tegen schimmel en en iets tegen parasieten/schurft. Binnen zitten drie cavia's met schurftplekjes, die na meerdere behandelingen maar niet weg willen gaan. Het zou kunnen dat er iets aan onze kleding is blijven hangen en bij Nino is terecht gekomen.

Sneeuw

Op 3 februari 2012 gaat het sneeuwen en de nachten zijn heel koud. De staldeuren doen we dicht en de dieren blijven lekker binnen. Als de uitloop weer sneeuwvrij is gemaakt mogen ze weer een paar uurtjes naar buiten.

Lotje weer naar huis

Op zondag 25 maart 2012 wordt Lotje opgehaald. Pony Rosa is verkocht en er komt thuis een stal vrij voor Lotje. Lotje heeft hier 5 maanden gewoond. Als Lotje weg loopt, de straat uit, met haar baasje op de rug hinnikt Nino haar achterna, waarna Lotje hoog en schril antwoord geeft.

Samen met de ezels

Nu Nino niet meer samen met Lotje in de bak kan lopen proberen we op 26 maart hoe het gaat samen met de ezels. Na wat gedoe over en weer gaat het goed met z'n drietjes.

1 augustus 2012


In de wei

Op 10 augustus 2012 mogen de ezels met Nino samen naar de wei. We beginnen met een half uur per dag en bouwen dat langzaam op.

Paard en ezels

Lekker luieren in de paddock. Bij Nino zijn de 'appeltjes' goed te zien.


mei 2013

weer in de wei


19 april 2014

Met de schapen


juni 2014

Mok

Na een vochtige periode heeft Nino mok aan haar beide achterbenen. We wassen haar voeten met betadineshampo, daarna smeren we regelmatig zalf op de plekken en de plekken knappen zienderogen op.


12 september 2014

 

 


Laatste update: 24 oktober 2015