nBaardagamen

Op dinsdag 8 september 2009 komen hier twee baardagamen wonen. Ze hebben nog geen naam en we noemen hen Dino en Brutus. Het zijn heel andere dieren dan die we gewend zijn en we lezen alles over baardagamen wat we maar vinden kunnen. De eerste keer voeren is een hele belevenis en het oppakken is ook nog wat wennen. Maar ze zijn heerlijk tam en laten zich ons onhandige gedoe rustig welgevallen.

Brutus

Levend voer

De eerste keer dat we levende huiskrekels in het bakje doen sluiten we het bakje niet helemaal goed af en als we de volgende ochtend om 6 uur nog wat slaperig in de keuken komen schrikken we, want er kruipen allemaal 'vieze beesten' langs de muur. Dan realiseer ik me dat het de krekels zijn en ik ga op jacht. Een dag later loopt er zelfs in de slaapkamer eentje over de vloer! Pas na een paar dagen horen we niet meer overal krekels.

levende krekelsbakjes voerlevend voer

We bestellen voer via internet en op een dag wordt het levende voer door de postbode afgeleverd. Als ik wil luisteren of de krekels geluid maken in het pakje vallen er buffalowormen uit het pakje op de grond... Het doosje wormen blijkt open te zijn gegaan en we moeten op wormenjacht!

Waar blijft ons eten!?!

Dino en Brutuswaar blijft ons eten

Lekker chillen

de baardagamen
DinoBrutusDinoBrutus

In de vriezer ligt een grote zak met ingevroren krekels, wat het voeren heel wat simpeler maakt en we hebben geen ontsnappende voedseldieren meer! Elke dag krijgen Dino en Brutus groenvoer (andijvie, tomaat, sla, witlof, mandarijn, paprika enz.) en om de dag krijgen ze daar een paar ontdooide krekels bij die ze zich goed laten smaken. Over het eten heen krijgen ze om de dag vitaminepoeder en kalkpoeder. Af en toe gaan ze in bad, maar dat vinden ze niet altijd fijn.

DinoDino

Nieuw hok

Dino en Brutus hebben eind februari '10 hun intrek genomen in hun nieuwe woning. Ze zijn matig enthousaist en moeten duidelijk erg wennen. Het lijkt erop dat vooral Brutus in winterrust is gegaan en Dino is erbij gekropen in het holletje. We hebben het aantal uren licht verminderd en hopen ze over een paar weken weer heelhuids uit de winterrust te krijgen.

hokkenhok baardjesnieuw hok baardjesBrutus

Na de zomervakantie, op 15 augustus , is het tijd voor de grote schoonmaak van het hok. De achterwand is beschadigd door het gekrab van de nagels en krijgt een nieuwe laag tegellijm, al het zand wordt vernieuwd en de ruiten en andere materialen krijgen een sopje. Brutus en Dino zitten er weer keurig bij.

Winterrust 2011

De baardagamen gaan in winterrust. Dino zoekt een koel plekje tegen het glas... Het aantal uren licht wordt minder en de temperatuur is lager. De baardjes eten niet meer en gaan een paar weken in rust.

Dino en Brutus zijn weer uit hun winterrust en gaan lekker in bad.


23 januari 2011

Vervellen

Brutus en Dino eten en groeien goed. Vooral Dino is flink aan het vervellen en we vinden stukjes los vel in het verblijf.


oktober/november 2012


23 maart 2013

In bad

Voordat baardagamen Dino en Brutus in winterrust gaan moeten ze eerst in bad.

En na de winterrust weer een mooi schoon hok.


maart 2014

 

 


Laatste update: 24 oktober 2015