Kameroenschapen

Op dinsdag 11 juni 2013 worden onze kameroenschapen gebracht. Het gaat om drie ooien: Saar , Suus en Sien.

Saar, Suus, SienSuusSaar en Suussien, suus, saarsien, saar, suussaartjesiensienSuus, Sien en SaarSaar, Suus, Sien

Ze moeten even wennen, maar zijn meteen al geïnteresseerd in het emmertje met brokjes.

Dezelfde dag timmeren we een schuilhutje voor de schapen en we maken het hokje zo dat we het gemakkelijk kunnen verplaatsen. Eerst zijn de schapen erg bang voor het hokje en kijken van een afstandje bezorgd toe, maar na een paar dagen gaan ze uitgebreid in het hokje eten. Vooral Saartje laat zich graag aaien.

schuilhokje

De ezels

De schapen zijn gewend aan ezels en willen graag naar Caesar en Balthasar toe. Maar onze ezels vertrouwen we niet bij onze schapen.

Opgesloten voor dierenarts

Als de dierenarts of hoefsmid komt moeten we de schaapjes opsluiten, anders gaan ze er in gestrekte draf vandaar!


juli 2013

Het schuilhokje


september 2013

Oktober 2013In het lentezonnetje


12 maart 2014

De hoefsmid


5 april 2014

In het weitje bij de poel

De schapen mogen het gras opeten bij de poel. Het heeft heel wat voeten in aarde voordat ze vanuit de vertrouwde wei het hek door durven lopen naar de poel. En als ze daar eenmaal zijn durven ze niet in het hokje te slapen.


april 2014

Nieuwe schapen

Op 16 april 2014 kopen we twee nieuwe schapen in Renkum. Het gaat om Pippa een ooi van onbekende leeftijd en haar dochter Penny, die geboren is op 9 maart 2014. Penny is 5 1/2 week oud als ze bij ons komt wonen. De ram loopt in hetzelfde weitje als we Pippa en Penny ophalen en het is mogelijk dat Pippa is nagedekt. De schapen lopen achter het huis van de eigenaar en ze zijn behoorlijk tam. Het lam heeft nog geen oormerk en de eigenaar doet dat gelukkig voor ons. Het diertje geeft geen kik en dat is een hele geruststelling.

De kennismaking

Suus

De schapen besnuffelen de nieuwkomers en Pippa en Penny verliezen elkaar geen moment uit het oog. De dagen erna laat Suus zien dat ze de baas is en ze corrigeert Penny door haar aan de vacht op te te trekken, ook Pippa wordt af en toe aan de vacht getrokken. Sien en Suus laten de nieuwe schapen vaak niet meeëten uit de voerbak, maar na een paar dagen is de vrede getekend en vormen de vijf schapen een echte kudde. Ook Felix komt even kennismaken.


Schuilen

SaarPippaSienPenny
mei en juni 2014

Afscheid van Saartje

Op 7 oktober 2014 moeten we Saartje laten inslapen. Ze is al langer niet helemaal in orde, maar nu kan ze niet meer opstaan en rondlopen. We zullen ons lieve knuffelschaapje missen. Saartje is 6 jaar oud geworden en heeft bijna anderhalf jaar bij ons gewoond..

Hercules

Op 24 november halen we Hercules op in Heijningen, een jonge zwarte kameroenram, geboren op 16 juni 2014. Na een lange autorit is hij blij als hij weer in een wei wordt losgelaten en nog blijer is hij als hij soortgenoten ziet lopen in diezelfde wei. Hercules blaat enthousiast en rent naar de dames toe, maar die schrikken daar zo van dat ze er snel vandoor gaan. Hercules wil toch echt kennis maken en zet de achtervolging in...

 


Laatste update: 24 oktober 2015