De vissen

Het aquarium

aquarium
Sinds 16 september 2005 staat er een aquarium in de kamer en het 1.20 m. breed. Er wonen algeneters in, glasgarnalen, vuurgarnalen, gele fantoomzalmen, rode fantoomzalmen, vijfstreepbarbelen, penseelvissen, roodneuszalmen, kardinaaltetra's, botia's, marmer bijlzalmen, koperzalmen en goud danio's. Er zijn inmiddels wat vissen doodgegaan en we hebben er andere bijgekregen..

Appelslak legt eitjes

appelslak op glasappelslak 2appelslak 3appelslak op steenappelslak 4appelslakeitjesappelslakbabys 13 nov 2

In ons aquarium wonen twee appelslakken. Nu heeft een van de twee slakken eitjes gelegd. De eitjes zijn in een ander bakje gedaan om de eieren te laten uitkomen, zonder hongerige vissen eromheen. De eitjes mogen niet nat worden en komen na twee tot vier weken uit. In het kleine bakje zijn stenen gelegd om de eitjes droog te houden. Woensdag 12 november 2008 zijn de eerste slakjes uitgekomen.
Op de foto's zijn de minislakjes vaag te zien, ze zijn ongeveer 2 mm. groot en zitten rond twee voedertabletten. Op een foto zijn ook witte resten van de lege eitjes te zien.

babyslakjes op voertabletbabyslakjes 2mmbabyslakjes en lege eitjes

Appelslakken en garnalen

De appelslakjes in het kleine bakje zijn flink gegroeid en eind januari verhuizen ze naar een groter aquarium. In het aquarium in de kamer zijn heel veel jonge garnaaltjes geboren.

jonge appelslakkenslakjeskleine appelslakjesveel slakjesappelsakkenjonge garnalengarnalen

In de keuken staat nu het aquarium waar de vissen een tijdje in gelogeerd hebben door de verhuizing. De vissen wonen weer in de kamer en in het tweede aquarium hebben een aantal cyclides hun intrek genomen.

cyclides

De vijver

In de tuin is een grote vijver waar veel vissen in zwemmen. We hebben een flink aantal goudwindes, Shubunkins en goudvissen.

vissen in de vijver

Ziekte en Nieuwe vissen

Van een vriend krijgen we in april 2007 een paar prachtige vissen voor de vijver, waaronder drie dikke grote goudvissen en een prachtige oranje karper met een zwarte streep over de rug. Onze grootste goudwinde heeft last van schimmel aan de kieuwen. We gieten een breed werkend medicijn in het water en het water kleurt grasgroen. Het medicijn helpt gelukkig wel een een paar dagen later is de schimmel verdwenen.

De vijvervissen logeren voor de verhuizing een tijd in een grote tank bij mijn ouders in de tuin. Als de nieuwe vijver gegraven is halen we ze op en mogen ze in de nieuwe vijver wonen.

vijver

 


Laatste update: 24 oktober 2015