Scarlett

Lilac/goud/wit US Teddyzeugje Scarlett is geboren op 11 maart 2010 als Tinkerbell en dochter van Zelda en Victor. Op 12 april 2010 halen we Scarlett op bij Caviastal Norburga in Wilnis.

De foto's hierboven zijn eigendom van caviastal Notburga.

scarlett

8 maanden oud


Scarlett woont sinds 30 november samen met rexbeer Lewis.

scarlett
10 december 2010

Marley en Scarlett

Als Scarlett op 14 maart nog niet drachtig lijkt te zijn, komt Marley kennis maken. Ze gaan vanaf nu elke avond bij elkaar op bezoek.

Naar buiten

Op 2 april mogen de cavia's weer verhuizen naar het buitenhok. Het is wel even wennen en hoe het trapje werkt zijn ze even vergeten. Maar na een paar keer door het trapgat gemanouvreerd te zijn gaan ze weer naar beneden en weten ze ook het deurtje naar de ren te vinden.


april 2011

Jonge cavia's

Op 25 mei 2011 bevalt Scarlett van haar eerste nestje en Marley is de trotse vader. We hebben geluk en zien de jongen geboren worden in het buitenhok. Als eerste wordt Gaudi geboren, een beertje van 120 gram, daarna Marcus, een beertje van 106 gram, hierna komt Olivia, een zeugje van 116 gram en als laatste wordt Pablo geboren, een beertje van 117 gram. De bevalling verloopt voorspoedig en Lilly helpt met het schoonlikken van de jongen. Ciska komt regelmatig even kijken en snuffelen. Dezelfde avond gaat Scarlett met haar baby's mee naar binnen, we willen er niets van missen!

olivia

Olivia en Pablo hebben allebei rechts witte teentjes, een wit vlekje op de borst en een paar witte haartjes in de nek.


De eerste week.

Groter wonen

Na een week wordt de kooi te klein voor de rondrennende ukjes. Ze gaan met hun mama in een groter hok wonen.

Beertjes apart

Als de jonge beertjes bijna vier weken zijn worden ze apart gezet. Ze zijn allemaal flink gegroeid en ik maak nog even een paar laatste foto's van hen met hun mama. Scarlett en Olivia verhuizen naar het hok naast de drie broertjes.


6 juli 2011

De cavia's wonen de hele zomer buiten, ze zijn dol op hun groenvoer en kijken daar echt naar uit.

Op 21 november als het kouder wordt komen de zeugjes, Lewis en Nelson weer in de kamer wonen. Het binnenhok staat op een nieuwe plaats onder de trap. Om dat goed te laten passen hebben we het hok iets bijgezaagd en een hoek uit de glasplaat laten halen. Om geknaag aan de trap tegen te gaan is er een plaat tussen het hok en de trap gemaakt, hieronder onstaat een fijn huisje voor de cavia's. Om de cavia's meer ruimte te kunnen geven hebben we een gat gezaagd tussen beide bakken. Een fijn plekje om lekker voor te gaan liggen en doorheen te kijken.

Eerste Kerstdag 2011

Twee nieuwe vriendinnetjes

Op 21 februari 2012 komen er twee nieuwe vriendinnetjes in de groep wonen: Molly en Mia. Alle dames hebben een lekker luchtje op zodat ze een beetje hetzelfde ruiken. De komst van de twee nieuwelingen geeft veel onrust in de groep.

Na een paar uur breken er steeds meer vechtpartijen uit en Molly gaat steeds meer in de aanval. Na een poosje is de ene helft van het hok vol met cavia's en het andere leeg met alleen Molly. Om Molly en de rest van de groep wat rust te geven zet ik Molly in een wenkooitje. Ik heb wel eens gelezen dat koppelingen bij chinchilla's zo vaak succesvol gedaan worden. Wie weet lukt het zo ook met Molly, want ik wil in elk geval nog niet opgeven. Julia heeft Mia onder haar hoede genomen tijdens de 'onlusten'.

Naar buiten

Op 29 maart gaan de cavia's weer naar buiten. Omdat de nachten nog koud kunnen zijn wordt het hok 's avonds afgedekt met kleden.

Het buitenhok

Na het hok jaren zonder bovenverdieping te hebben gebruikt bouwen we het hok weer helemaal op en op 8 april is het klaar. In de bovenste twee verdiepingen wonen de beren en in de onderste twee de zeugjes. In eerste instantie wonen links boven Gaudi en Pablo samen, maar al na een dag gaat dat mis en heeft Gaudi een dikke lip met een snee erin. Scarlett houdt Marcus een paar dagen gezelschap in het hok daar rechtsonder. Het hok linksonder wordt in twee├źn gesplitst en nu wonen linksboven Nelson en Lewis, daarnaast Marley en Muffin, daaronder in drie aparte hokken, van links naar rechts: Mozes, Gaudi en Pablo. Marcus en woont sinds 8 april bij de zeugjes en Scarlett gaat met hem mee.

1 mei 2012

Op het gras

Op 24 juli is het lekker weer en mogen de cavia's in de ren.

Weer binnen

De zeugjes en castraat Marcus zijn weer binnen sinds 5 november 2012. De eerste dag zijn ze erg schrikachtig, maar dat wordt al snel minder. Het is gezellig om de cavia's weer binnen te hebben.

Oktober 2013

Naar buiten

Op 6 april 2014 gaan de binnencavia's weer naar buiten. De beertjes die buiten wonen vragen zich af wat er toch zo lekker ruikt... en op 6 mei mogen de cavia's gras eten in de ren.

Afscheid van Scarlett

Op 17 november moet ik afscheid nemen van Scralett. Scarlett, het zachtaardige US Teddyzeugje met haar prachtige kleurtjes. Scarlett is 4 jaar en 8 maanden oud geworden. Ik zal haar missen.

 


Laatste update: 24 oktober 2015