Pablo

Op 25 mei 2011 wordt Pablo geboren als jongste van vier baby's. US Teddy Scarlett en gladhaar Marley zijn de trotse ouders. We hebben geluk en zien de jongen geboren worden in het buitenhok. Als eerste wordt Gaudi geboren, een beertje van 120 gram, daarna Marcus, een beertje van 106 gram, hierna komt Olivia, een zeugje van 116 gram en als laatste wordt Pablo geboren een beertje van 117 gram.

Olivia en Pablo hebben allebei rechts witte teentjes, een wit vlekje op de borst en een paar witte haartjes in de nek.


De eerste week.

Groter wonen

Na een week wordt de kooi te klein voor de rondrennende ukjes. Ze gaan met hun mama in een groter hok wonen.

Beertjes apart

Als de jonge beertjes bijna vier weken zijn worden ze apart gezet. Ze zijn allemaal flink gegroeid en ik maak nog even een paar laatste foto's van hen met hun mama. Scarlett en Olivia verhuizen naar het hok naast de drie broertjes.

In het buitenhok 6 juli 2011

Op vrijdag 1 juli gaat Pablo gaat op proef naar een nieuw baasje, maar na een dag komt hij weer terug, omdat het baasje allergisch blijkt te zijn voor cavia's.

Voor het eerst op het gras

Op 1 augustus 2011 is het lekker weer en mogen de jonge cavia's hun beentjes strekken in de ren op het gras.

De cavia's wonen de hele zomer buiten, ze zijn dol op hun groenvoer en kijken daar echt naar uit.

De drie broertjes

De broertjes kunnen het nog steeds erg goed samen vinden.

Op 21 november als het kouder wordt komen de zeugjes, Lewis en Nelson weer in de kamer wonen. De vijf jonge beertjes blijven nog even buiten tot het echt te koud gaat worden en krijgen 's nachts een deken over het hok heen. Pablo, Gaudi en Marcus mogen in het grote zeugenhok wonen en rennen veel rondjes in de ren.

Eerste Kerstdag 2011

.

Beertjes naar binnen

Omdat er lage temperaturen voorspeld worden gaan de beertjes op 30 januari 2012 naar binnen. In eerste instantie zet ik de twee grote kooien in de garage, maar daar is het zo kil en vochtig dat ik ze in het hokje naast de garage zet.

Beertjes buiten

De beertjes zijn, na een binnenverblijf van een aantal koude weken, weer buiten en het is een leuk gezicht om ze te zien genieten in de ren.

Het buitenhok

Na het hok jaren zonder bovenverdieping te hebben gebruikt bouwen we het hok weer helemaal op en op 8 april is het klaar. In de bovenste twee verdiepingen wonen de beren en in de onderste twee de zeugjes. In eerste instantie wonen links boven Gaudi en Pablo samen, maar al na een dag gaat dat mis en heeft Gaudi een dikke lip met een snee erin. Het hok eronder wordt in twee├źn gesplitst en nu wonen linksboven Nelson en Lewis, daarnaast Marley en Muffin, daaronder in drie aparte hokken, van links naar rechts: Mozes, Gaudi en Pablo. Marcus woont sinds 8 april bij de zeugjes en heeft het daar prima naar zijn zin.

Op het gras

Op 24 juli is het lekker weer en mogen de cavia's in de ren. Als het een dag erg warm wordt leg ik bevroren waterflesjes met een hoesje eromheen in de hokken ter verkoeling. Pablo kruipt er lekker tegenaan.

November 2012 wordt het hok voor de beren anders ingedeeld. Pablo mag op de onderste verdieping gaan wonen en hij is heel veel in de ren te vinden. Zodra je in de buurt bent komt hij naar buiten.

Naar buiten

Op 6 april 2014 gaan de binnencavia's weer naar buiten. De beertjes die buiten wonen vragen zich af wat er toch zo lekker ruikt...

Pjotr

Op woensdag 30 april 2014 wordt Pablo gekoppeld aan Pjotr en hij kan het goed met hem vinden. Pjotr kruipt tegen Pablo aan en ze zitten vaak samen in het huisje.

Op het gras en naar buiten

Pablo en Pjotr mogen op 18 mei 2014 lekker in de ren lopen op het gras. Op 8 juni 2014 gaan de beertjes samen buiten wonen.

Vechtpartij en nieuw vriendje

Het gaat heel lang goed met de twee vriendjes maar in septemer 2014 gaat het mis en ontstaat er een flinke vechtpartij in het hok. Pjotr wordt apart gezet en Nelson komt bij Pablo wonen. Dan keert de rust weer in het hok.

Afscheid van Nelson

Op 14 maart 2015 moet Pablo afschied nemen van zijn vriendje Nelson en weer is Pablo alleen.

 

 

 

 

 


Laatste update: 24 oktober 2015