CH Teddybeer Nelson

Nelson is een CH Teddybeer, is geboren als Kelvin in 'Caviacity' op 2 april 2009 en is zoon van Lotus en Bambi. Vanaf 12 april 2010 woont Nelson hier, samen met zijn kooigenoot Lewis.

Lewis en NelsonnelsonnelsonNelson

Lewis gaat op 30 november op damesbezoek en Lewis zit vier weken alleen. Nelson is bijgeknipt op 10 december 2010 en heeft geen lang haar meer op zijn kontje. Vanaf 17 januari 2011 wonen Lewis en Nelson weer samen en gelukkig verloopt de koppeling prima.

Naar buiten

Op 2 april mogen de cavia's weer verhuizen naar het buitenhok. De beertjes wonen twee aan twee in de bovenste verdieping. Om de week wonen ze in het grote hok en de andere in het kleinere hok. Als het lekker weer is lopen ze een poosje op de stenen, in hun eigen rennetje.


april 2011

In de ren

De beertjes mogen om beurten een dag in de ren de beentjes strekken. Daar genieten ze zichtbaar van.

De cavia's wonen de hele zomer van 2011 buiten, ze zijn dol op hun groenvoer en kijken daar echt naar uit.

Op 21 november als het kouder wordt komen de zeugjes, Lewis en Nelson weer in de kamer wonen. Het binnenhok staat op een nieuwe plaats onder de trap. Om dat goed te laten passen hebben we het hok iets bijgezaagd en een hoek uit de glasplaat laten halen. Om geknaag aan de trap tegen te gaan is er een plaat tussen het hok en de trap gemaakt, hieronder onstaat een fijn huisje voor de cavia's.

Eerste Kerstdag 2011

Molly en Mia worden bij de andere seugjes gezet op 21 februari, maar de koppeling zorgt voor veel onrust in het hok. Ook Nelson en Lewis merken dat. Om Molly en de rest van de groep wat rust te geven zet ik Molly in een wenkooitje.

Naar buiten

Op 29 maart 2012 gaan de cavia's weer naar buiten. Omdat de nachten nog koud kunnen zijn wordt het hok 's avonds afgedekt met kleden.

Het buitenhok

Na het hok jaren zonder bovenverdieping te hebben gebruikt bouwen we het hok weer helemaal op en op 8 april is het klaar. In de bovenste twee verdiepingen wonen de beren en in de onderste twee de zeugjes. In eerste instantie wonen links boven Gaudi en Pablo samen, maar al na een dag gaat dat mis en heeft Gaudi een dikke lip met een snee erin. Het hok eronder wordt in twee├źn gesplitst en nu wonen linksboven Nelson en Lewis, daarnaast Marley en Muffin, daaronder in drie aparte hokken, van links naar rechts: Mozes, Gaudi en Pablo. Marcus woont sinds 8 april bij de zeugjes en heeft het daar prima naar zijn zin.

Op het gras

Op 24 juli is het lekker weer en mogen de cavia's in de ren.

Op 11 november 2012 moeten we afscheid nemen van Lewis en Nelson blijft alleen over. Hij is dat niet gewend en zit stilletjes in een hoekje. Daarom krijgt hij het hokje naast Gaudi, zodat hij via het gaas contact met een andere cavia kan hebben. Pablo verhuist naar de onderste verdieping. Maar sinds de dood van zijn hokgenoot zit Nelson niet erg lekker in zijn vel. Als hij ook gaat afvallen besluit ik hem naar binnen te halen.


2 januari 2013

Lekker samen

Ik probeer Mozes en Nelson te koppelen en dat gaat boven verwachting goed.


16 maart 2014

Stoer doen

De beertjes doen graag stoer tegen elkaar door het gaas heen.

september 2013


6 mei en 8 juni 2014

Nelson en Pablo

Het gaat heel lang goed met de twee vriendjes Pablo en Pjotr, maar in september 2014 gaat het mis en ontstaat er een flinke vechtpartij in het hok. Pjotr wordt apart gezet en Nelson komt bij Pablo wonen. Dan keert de rust weer in het hok.

Afscheid

Op 14 maart 2015 nemen we afscheid van Nelson. Nelson is een lief rustig beertje dat gemakkelijk gekoppeld kan worden aan andere beren. Hij woont ruim 3 1/2 jaar samen met Lewis, daarna 5 maanden met Mozes en het laatste half jaar met Pablo. Nelson is 5 jaar en 11 maanden oud geworden.

 

 

 

 


Laatste update: 24 oktober 2015