Marley

Crème gladhaarbeertje Marley is eind augustus 2010 geboren en woont hier sinds 18 januari 2011. Marley woont samen met chocoladekleurig gladhaarbeertje Muffin. Marley en Muffin zijn 5 maanden oud als ze weg moeten bij hun vorige baasje. Ze brengen hun kooi en al hun spulletjes mee.

Marley en Scarlett

Op 14 maart maakt Marley kennis met Scarlett. Ze gaan vanaf nu elke avond bij elkaar op bezoek.

Naar buiten

Op 2 april mogen de cavia's weer verhuizen naar het buitenhok. De beertjes wonen twee aan twee in de bovenste verdieping. Om de week wonen ze in het grote hok en de andere in het kleinere hok. Als het lekker weer is lopen ze een poosje op de stenen, in hun eigen rennetje.

Marley wordt vader

Op 25 mei bevalt Scarlett van haar eerste nestje. Marley is de trotse vader.

In de ren

De beertjes mogen om beurten een dag in de ren de beentjes strekken. Daar genieten ze zichtbaar van.


april 2011


in het buitenhok juli 2011

Groenvoer

De cavia's wonen de hele zomer buiten, ze zijn dol op hun groenvoer en kijken daar echt naar uit.

Op 21 november als het kouder wordt komen de zeugjes, Lewis en Nelson weer in de kamer wonen. De vijf jonge beertjes blijven nog even buiten tot het echt te koud gaat worden en krijgen 's nachts een deken over het hok heen. Pablo, Gaudi en Marcus mogen in het grote zeugenhok wonen en rennen veel rondjes in de ren. Marley en Muffin brengen veel tijd door in de berenren al pruttelend tegen de drie jonge beertjes, die regelmatig even komen buurten bij het gaas

Eerste Kerstdag 2011

Beertjes naar binnen

Omdat er lage temperaturen voiorspeld worden gaan de beertjes op 30 januari 2012 naar binnen. In eerste instantie zet ik de twee grote kooien in de garage, maar daar is het zo kil en vochtig dat ik ze in het hokje naast de garage zet.

Beertjes buiten

De beertjes zijn, na een binnenverblijf van een aantal koude weken, weer buiten en het is een leuk gezicht om ze te zien genieten in de ren.

Het buitenhok

Na het hok jaren zonder bovenverdieping te hebben gebruikt bouwen we het hok weer helemaal op en op 8 april is het klaar. In de bovenste twee verdiepingen wonen de beren en in de onderste twee de zeugjes. In eerste instantie wonen links boven Gaudi en Pablo samen, maar al na een dag gaat dat mis en heeft Gaudi een dikke lip met een snee erin. Het hok eronder wordt in tweeën gesplitst en nu wonen linksboven Nelson en Lewis, daarnaast Marley en Muffin, daaronder in drie aparte hokken, van links naar rechts: Mozes, Gaudi en Pablo. Marcus woont sinds 8 april bij de zeugjes en heeft het daar prima naar zijn zin.

Op het gras

Op 24 juli is het lekker weer en mogen de cavia's in de ren.

Genieten van het gras


augustus 2013

Stoer doen

De beertjes Nelson, Mozes, Marley en Muffin doen graag stoer tegen elkaar door het gaas heen.

september 2013

Naar buiten

Op 6 april 2014 gaan de binnencavia's weer naar buiten. De beertjes die buiten wonen vragen zich af wat er toch zo lekker ruikt... Als er ook nog een konijn in de ren komt wonen is het helemaal bijzonder...

 

 

 


Laatste update: 24 oktober 2015