Marcus

Op 25 mei 2011 wordt Marcus geboren samen met een zusje en twee broertjes. US Teddy Scarlett en gladhaar Marley zijn de trotse ouders. We hebben geluk en zien de jongen geboren worden in het buitenhok. Als eerste wordt Gaudi geboren, een beertje van 120 gram, daarna Marcus, een beertje van 106 gram, hierna komt Olivia, een zeugje van 116 gram en als laatste wordt Pablo geboren een beertje van 117 gram.


De eerste week.

Groter wonen

Na een week wordt de kooi te klein voor de rondrennende ukjes. Ze gaan met hun mama in een groter hok wonen

Beertjes apart

Als de jonge beertjes bijna vier weken zijn worden ze apart gezet. Ze zijn allemaal flink gegroeid en ik maak nog even een paar laatste foto's van hen met hun mama. Scarlett en Olivia verhuizen naar het hok naast de drie broertjes.

De broertjes in het buitenhok - 6 juli 2011

Voor het eerst op het gras

Op 1 augustus 2011 is het lekker weer en mogen de jonge cavia's hun beentjes strekken in de ren op het gras.

De cavia's wonen de hele zomer van 2011 buiten, ze zijn dol op hun groenvoer en kijken daar echt naar uit.

De drie broertjes

De broertjes kunnen het nog steeds erg goed samen vinden.

Op 21 november als het kouder wordt komen de zeugjes, Lewis en Nelson weer in de kamer wonen. De vijf jonge beertjes blijven nog even buiten tot het echt te koud gaat worden en krijgen 's nachts een deken over het hok heen. Pablo, Gaudi en Marcus mogen in het grote zeugenhok wonen en rennen veel rondjes in de ren.

Eerste Kerstdag 2011

Beertjes naar binnen

Omdat er lage temperaturen voorspeld worden gaan de beertjes op 30 januari 2012 naar binnen. In eerste instantie zet ik de twee grote kooien in de garage, maar daar is het zo kil en vochtig dat ik ze in het hokje naast de garage zet.

Beertjes buiten

De beertjes zijn, na een binnenverblijf van een aantal koude weken, weer buiten en het is een leuk gezicht om ze te zien genieten in de ren.

Marcus en Mozes

Met Marcus en zijn broer Pablo gaat het niet meer goed. Daarom probeer ik hem op 26 maart '12 aan Mozes te koppelen. De eerste kennismaking ziet er veelbelovend uit.

Maar helaas loopt de koppeling op vechten uit en voor Marcus maak ik een afspraak voor castratie.

Castratie

Op donderdag 29 maart 2012 wordt Marcus gecastreerd. Als ik hem ophaal is hij levendig en hij lijkt er geen last van te hebben. Na een paar dagen binnen mag hij in een kooi naar buiten. Ik houd hem een week op handdoeken en daarna mag hij weer in het buitenhok op zaagsel. Omdat de nachten koud kunnen zijn krijgt hij Scarlett als gezelschap. Op maandag 9 april haal ik de hechtingen er uit en de wond ziet er prachtig uit.

Het buitenhok

Na het hok jaren zonder bovenverdieping te hebben gebruikt bouwen we het hok weer helemaal op en op 8 april is het klaar. In de bovenste twee verdiepingen wonen de beren en in de onderste twee de zeugjes. In eerste instantie wonen links boven Gaudi en Pablo samen, maar al na een dag gaat dat mis en heeft Gaudi een dikke lip met een snee erin. Het hok eronder wordt in twee├źn gesplitst en nu wonen linksboven Nelson en Lewis, daarnaast Marley en Muffin, daaronder in drie aparte hokken, van links naar rechts: Mozes, Gaudi en Pablo. Marcus woont sinds 8 april bij de zeugjes en heeft het daar prima naar zijn zin.

1 mei 2012

Op het gras

Op 24 juli is het lekker weer en mogen de cavia's in de ren.

Weer binnen

De zeugjes en castraat Marcus zijn weer binnen sinds 5 november 2012. De eerste dag zijn ze erg schrikachtig, maar dat wordt al snel minder. Het is gezellig om de cavia's weer binnen te hebben.

Fotoshoot


broer en zus 8 januari 2013

Plekjes

Eind januari 2013 ontdek ik kleine plekjes op het oor en boven het oog van Marcus. Meteen zet ik hem apart behandel hem tegen schurft en stip de plekjes aan met een wattenstaafje gedrenkt in een Imaveroloplossing. Hopelijk wordt hij snel weer beter. Het is een raadsel hoe hij aan de plekjes komt. Bij de zeugjes kan ik gelukkig geen plekjes ontdekken.

Naar buiten

Op 6 april 2014 gaan de binnencavia's weer naar buiten. De beertjes die buiten wonen vragen zich af wat er toch zo lekker ruikt... En op 6 mei mogen de cavia's gras eten in de ren.

 


 


Laatste update: 24 oktober 2015