Lucy

Op 22 februari 2009 wordt Lucy geboren. We gaan aan tafel om te eten als ik zie dat er een jong bij Ciska ligt. Waar kun je beter bevallen dan in een net gewassen stoffen tunneltje!! Na een poosje wordt er nog een jong geboren. Het eerste jong (een wit roodoog beertje) overleeft de bevalling niet, maar zijn zusje gelukkig wel. Ze weegt 115 gram. We noemen haar Lucy! Lucy is de dochter van Ciska en Amadeus.

lucy pas geborenLucy net na de geboorteLucy bij mamaLucy pas geborenin huisjebij mamaLucy in huisjein tunneltje2 dagen oudop hand dichtbijlucy portretop hand

Twee weken oud

ik wil er uitin kommetje2 weken oudhet lukt niet2 weken oudlucyik heb er genoeg vantoe dan maarkleine uksnuitjelucylucy van vorenlucy twee wekenwat ben ik gegroeidop de bankmet mama Ciska

Vijf weken oud

Lucy in kommetjeLucy 5 weken oudLucyNaast het kommetjeLucy kijkt omhoogOmhoog kijkenvan vorenLucy op handop tafelschatje

Voor het eerst naar buiten

Lucy en CiskaLucy en CiskaLucy eet voor het eerst grasmoeder en dochter

Lucy is alweer drie maanden oud, ze is een flinke meid geworden en ze weegt al 769 gram. Ze werkt regelmatig het kapsel van haar moeder bij, niet helemaal naar mijn smaak, maar het haar hangt in elk geval niet niet meer in Ciska's ogen...

Lucy drie maanden oudLucy kijkt omhoogLucy met mama CiskaLucy met haar moederLucy in bakjeLucy in bakjeLucy naast bakjeLucyLucyLucy op de bankLucy portretLucySheltiezeugje Lucy

1 juni 2009

Lucy
zomer 2009

Amadeus en Lucy

Vanaf 1 oktober 2009 zitten Amadeus en Lucy bij elkaar, tot de dood van Amadeus op 4 december 2009.


Een kijkje in het hok januari 2010

Twee jaar oud

lucy
februari 2011

Naar buiten

Op 2 april mogen de cavia's weer verhuizen naar het buitenhok. Het is wel even wennen en hoe het trapje werkt zijn ze even vergeten. Maar na een paar keer door het trapgat gemanouvreerd te zijn gaan ze weer naar beneden en weten ze ook het deurtje naar de ren te vinden.

In de ren

In het buitenhok


6 juli 2011

De cavia's wonen de hele zomer buiten, ze zijn dol op hun groenvoer en kijken daar echt naar uit.

Op 21 november als het kouder wordt komen de zeugjes, Lewis en Nelson weer in de kamer wonen. Het binnenhok staat op een nieuwe plaats onder de trap. Om dat goed te laten passen hebben we het hok iets bijgezaagd en een hoek uit de glasplaat laten halen. Om geknaag aan de trap tegen te gaan is er een plaat tussen het hok en de trap gemaakt, hieronder onstaat een fijn huisje voor de cavia's. Om de cavia's meer ruimte te kunnen geven hebben we een gat gezaagd tussen beide bakken. Een fijn plekje om lekker voor te gaan liggen en doorheen te kijken. Lucy heeft veel klitten en haar vachtje wordt lekker kort geknipt en fris gewassen.

Eerste Kerstdag 2011

Twee nieuwe vriendinnetjes

Op 21 februari 2012 komen er twee nieuwe vriendinnetjes in de groep wonen: Molly en Mia. Alle dames hebben een lekker luchtje op zodat ze een beetje hetzelfde ruiken. De komst van de twee nieuwelingen geeft veel onrust in de groep.

Na een paar uur breken er steeds meer vechtpartijen uit en Molly gaat steeds meer in de aanval. Na een poosje is de ene helft van het hok vol met cavia's en het andere leeg met alleen Molly. Om Molly en de rest van de groep wat rust te geven zet ik Molly in een wenkooitje. Ik heb wel eens gelezen dat koppelingen bij chinchilla's zo vaak succesvol gedaan worden. Wie weet lukt het zo ook met Molly, want ik wil in elk geval nog niet opgeven. Julia heeft Mia onder haar hoede genomen tijdens de 'onlusten'.

Naar buiten

Op 29 maart 2012 gaan de cavia's weer naar buiten. Omdat de nachten nog koud kunnen zijn wordt het hok 's avonds afgedekt met kleden.

Het buitenhok

Na het hok jaren zonder bovenverdieping te hebben gebruikt bouwen we het hok weer helemaal op en op 8 april is het klaar. In de bovenste twee verdiepingen wonen de beren en in de onderste twee de zeugjes. Marcus woont sinds 8 april bij de zeugjes en heeft het daar prima naar zijn zin.

1 mei 2012


Op het gras

Op 24 juli is het lekker weer en mogen de cavia's in de ren.

Weer binnen

De zeugjes en castraat Marcus zijn weer binnen sinds 5 november 2012. De eerste dag zijn ze erg schrikachtig, maar dat wordt al snel minder. Het is gezellig om de cavia's weer binnen te hebben.


In het buitenhok zomer 2013


31 augustus

Naar buiten

Op 6 april 2014 gaan de binnencavia's weer naar buiten. De beertjes die buiten wonen vragen zich af wat er toch zo lekker ruikt... Op 6 mei mogen de cavia's gras eten in de ren en op 14 juni maakt Lucy kennis met de dochter van Anna: Willow.

 


Laatste update: 24 oktober 2015