merinozeugje

Julia

Julia is geboren op 2 oktober 2010 in caviastal Desert Garden, Almere, waar ze Prinses genoemd wordt. Haar ouders zijn Grace en Iyov en de broertjes Ben en Yarash. Op 29 oktober halen we Julia op, een merinozeugje in de kleur slateblue-wit-argente.

We zetten haar in het hok in de kamer samen met Amber. Amber is nogal knorrig tegen Julia, maar het gaat beter als Lilly erbij komt. Omdat Roma niet goed in haar vacht zit halen we haar ook naar binnen en nu wonen ze met z'n vieren.

In november krijgt Julia kale plekjes en korstjes bij haar ogen en neus, ze blijkt schurft te hebben. Van de dierenarts krijg ik het advies Stronghold te gebruiken (met de roze dop voor kittens en puppy's). Julia weegt tussen de 300 en 500 gram en ze krijgt 0,1 ml in haar nekje gedruppeld en na een paar dagen zijn de plekjes weg. Na 30 dagen moet de behandeling herhaald worden. Ook Roma en Lilly krijgen schurft, maar dat is gelukkig eenvoudig te behandelen.
Jammer genoeg speelt één van de anderen kappertje en Julia's mooie krullen verdwijnen.

2 maanden oud

Juliajulia
10 december 2010

3 maanden oud

4 maanden oud


februari 2011

Naar buiten

Op 2 april mogen de cavia's weer verhuizen naar het buitenhok. Het is wel even wennen en hoe het trapje werkt zijn ze even vergeten. Maar na een paar keer door het trapgat gemanouvreerd te zijn gaan ze weer naar beneden en weten ze ook het deurtje naar de ren te vinden.

In de ren


April 2011

Weer naar binnen

De cavia's wonen de hele zomer buiten, ze zijn dol op hun groenvoer en kijken daar echt naar uit.

Op 21 november als het kouder wordt komen de zeugjes, Lewis en Nelson weer in de kamer wonen. Het binnenhok staat op een nieuwe plaats onder de trap. Om dat goed te laten passen hebben we het hok iets bijgezaagd en een hoek uit de glasplaat laten halen. Om geknaag aan de trap tegen te gaan is er een plaat tussen het hok en de trap gemaakt, hieronder onstaat een fijn huisje voor de cavia's. Om de cavia's meer ruimte te kunnen geven hebben we een gat gezaagd tussen beide bakken. Een fijn plekje om lekker voor te gaan liggen en doorheen te kijken.

Amber,Julia, Ciska en Lucy worden lekker kortgeknipt en fris gewassen.

Eerste Kerstdag 2011

Twee nieuwe vriendinnetjes

Op 21 februari 2012 komen er twee nieuwe vriendinnetjes in de groep wonen: Molly en Mia. Alle dames hebben een lekker luchtje op zodat ze een beetje hetzelfde ruiken. De komst van de twee nieuwelingen geeft veel onrust in de groep.

Na een paar uur breken er steeds meer vechtpartijen uit en Molly gaat steeds meer in de aanval. Na een poosje is de ene helft van het hok vol met cavia's en het andere leeg met alleen Molly. Om Molly en de rest van de groep wat rust te geven zet ik Molly in een wenkooitje.

Naar buiten

Op 29 maart 2012 gaan de cavia's weer naar buiten. Omdat de nachten nog koud kunnen zijn wordt het hok 's avonds afgedekt met kleden. Na het hok jaren zonder bovenverdieping te hebben gebruikt bouwen we het hok weer helemaal op en op 8 april is het klaar. In de bovenste twee verdiepingen wonen de beren en in de onderste twee de zeugjes. Marcus woont sinds 8 april bij de zeugjes en heeft het daar prima naar zijn zin.

1 mei 2012

Op het gras

Op 24 juli is het lekker weer en mogen de cavia's in de ren.

Fotoshoot


8 januari 2013

Kennismaken met Anna

Op 15 augustus mag Anna kennismaken met Julia.

Oktober 2013

Naar buiten

Op 6 april 2014 gaan de binnencavia's weer naar buiten. De beertjes die buiten wonen vragen zich af wat er toch zo lekker ruikt...

Afscheid

Op 7 juni 2014 tijdens het voeren zie ik dat Julia er ineens heel slecht uitziet. De dagen daarvoor heb ik niets aan haar gemerkt. Een paar uur later is ze er niet meer. Julia is 3 jaar en 8 maanden oud geworden.

 

 

 

 

 


Laatste update: 24 oktober 2015