US Teddy zeugje Anna

Op 9 augustus 2013 halen we Rus US Teddyzeugje Anna Karenina op bij DIEZA in Oss en ze is 7 weken oud. Ze is op 21 juni 2013 geboren in een nestje van vier, caviastal de Maasvallei in Oss. Haar broertjes heten Boris en Witvoet en haar zusje Lolita.
Haar vader is Kenzo (zoon van vader Till en moeder Blessing), haar moeder is Moonshine (dochter van vader Till en moeder Lisse). Beide zijn US Teddy Rus.

afbeelding van DIEZAafbeelding van DIEZAafbeelding van Dieza
Bovenstaande afbeeldingen zijn eigendom van DIEZA.

Kennismaken met Julia

Op 15 augustus wordt het tijd om Anna een vriendinnetje te geven. Ze mag in de ren kennismaken met Julia.

Anna's neusje

De rustekening wordt steeds duidelijker en donkerder.


25 augustus 2013

In het grote hok

De plekjes op Anna's huid zijn helemaal genezen en ze gaat samen met Julia in de groep wonen. Ze gaat meteen op onderzoek uit in het grote hok en weet binnen een paar minuten het trapje naar boven te vinden. De kennismaking met de andere zeugjes en beer Marcus verloopt soepel, maar een beetje spannend is het wel.


31 augustus 2013

4 maanden oud

Anna op schoot


16 december 2013

Darky

Op 8 januari 2014 komt zwart US Teddybeertje Darky bij ons logeren als vriendje voor Anna. Darky woont bij de fokster van Anna in Oss.

Plekjes

Half februari 2014 ontdek ik een plekje bij Anna. Een paar weken daarvoor heeft Scarlett wat kale plekken gehad en die kreeg ik weg met een paar keer spuiten met anti-schurft. Bij Anna gaat dat een stukje minder gemakkelijk en ik heb het idee dat dat komt door een wat verminderde weerstand door een zwangerschap. Ze begint tegelijkertijd ook wat aan te komen. De kale plek word groter en ze krabt een paar stukjes lelijk kapot. Voor de zekerheid behandel ik haar ook meteen tegen schimmel. De grotere schurftplekken verdwijnen snel, maar de kale plek op haar rug blijft jeuken. Bij Darky kan ik niets vinden, alleen een heel klein kaal plekje dat heel snel weg is. Hem behandel ik steeds mee voor de zekerheid. Vanaf de derde week van februari weet ik zeker dat Anna drachtig is.

Zwanger

Anna's eerste nestje

Op 28 maart 2014 worden de jongen van Anna en Darky geboren. Het zijn twee beertjes en twee zeugjes.

De baby's

De kleine cavia's zijn zo leuk om naar te kijken, groeien als kool en we maken veel foto's van hen.

De eerste week:

Week 2

Drie weken oud

Pjotr


Summer

Willow

Stanley

4 weken oud

De jongen zijn kleine druktemakers en vooral 's avonds rennen ze al slippend het hele hok door. De beertjes zitten nu apart en daar moeten ze wel aan wennen. Bij elke plotselinge beweging schieten ze weg of springen bovenop hun moeder.

Op woensdag 30 april 2014 gaan Summer en Stanley naar hun nieuwe baasje in Oss, de fokster van Anna. Willow en Pjotr blijven hier wonen.

Pjotr en Anna

Op 8 oktober 2014 komt Anna bij Pjotr logeren. Ze mogen weer opnieuw kennismaken in de ren.

Babybeertjes

Anna en Pjotr zijn sinds 26 december 2014 de trotse ouders van drie gezonde beertjes. Een beertje heeft de bevalling niet overleefd. Om ze uit elkaar te kunnen houden heeft Mr.Darcy rode nagellak op zijn nageltjes en in het haar naast zijn oortje en Mr.Spencer petrolkleurige nagellak.

.Mr.CoulsonMr. CoulsonMr.DarcyMr. Darcy

1 week oud - 1 januari 2015

Mr. Coulson

Mr. Spencer

Mr. Darcy

Beertjes apart

De tijd gaat snel, de kleine cavia's groeien goed en het is heel leuk om ze door het hok te zien scharrelen. Op 17 januari ontdekken we dat Mr. Coulson een zeugje blijkt te zijn, waar ik heel blij mee ben. Ze heet vanaf nu Uma en ze blijft hier wonen. Op 20 januari zijn de beertjes alweer bijna 4 weken oud en gaan ze apart wonen, uma blijft alleen over bij Anna. De hele avond piepen de beertjes luid om hun moeder.

Een nieuw baasje

Mr. Spencer is 4 weken oud en vertrekt op 24 januari naar een ander huisje. Mr. Darcy zou op 27 januari opgehaald worden om ook naar zijn nieuwe baasje te gaan. Dit gaat niet door en het nieuwe baasje ziet ervan af. De baasjes van Mr. Spencer willen Mr. Darcy ook graag hebben en op 29 januari 2015 worden de broertjes herengd. Mr. Spencer wordt Jack en Mr. Darcy heet vanaf nu Jelle.

.

 

 

 


Laatste update: 24 oktober 2015