Borstelzeugje Andrea

Gemengd schimmel

Op 22 juli 2008 is Andrea geboren als dochter van Yanou en een van een vierling bij caviastal Roana.
andrea in nestjeandrea te koop2
Moeder Yanou en rechts Andrea met haar broertje en zusjes. Andrea is de tweede baby van rechts.

Op 27 augustus 2008 komt Andrea bij ons wonen samen met haar vriendinnetje Ciska.
andrea te koopciska en andreaciska en andrea in kooiciska en andrea op bankje3andrea weggekropenandreaandreaandrea andrea
Een half jaar oud

Naar buiten

Het is lekker weer begin april 2009 en Andrea mag voor het eerst weer van het gras genieten.

Andrea en Petit ChapeauAndreade hele groepZohra, Amber, Petit Chapeau, Andrea Ciska en Lucy

Ciska en Andrea kwamen hier als twee kleine ukjes. Dat zijn ze nu niet meer! Ciska weegt 1102 gram en Andrea 1032 gram. Allebei hebben ze een lekker stevig lijfje. Nog even een paar foto's om te laten zien hoe mooi ze zijn uitgegroeid.

Ciska en AndreaCiska en Andreaop het bankjeop het bankjeMooie AndreaAndrea bij Ciska

16 mei '09

andrea
zomer 2009

andrea
10 december 2010 en 3 januari 2011

Naar buiten

Op 2 april mogen de cavia's weer verhuizen naar het buitenhok. Het is wel even wennen en hoe het trapje werkt zijn ze even vergeten. Maar na een paar keer door het trapgat gemanouvreerd te zijn gaan ze weer naar beneden en weten ze ook het deurtje naar de ren te vinden.

In de ren


april 2011


6 juli 2011

Weer naar binnen

De cavia's wonen de hele zomer van 2011 buiten, ze zijn dol op hun groenvoer en kijken daar echt naar uit.

Op 21 november als het kouder wordt komen de zeugjes weer in de kamer wonen. Het binnenhok staat op een nieuwe plaats onder de trap. Om dat goed te laten passen hebben we het hok iets bijgezaagd en een hoek uit de glasplaat laten halen. Om geknaag aan de trap tegen te gaan is er een plaat tussen het hok en de trap gemaakt, hieronder onstaat een fijn huisje voor de cavia's. Om de cavia's meer ruimte te kunnen geven hebben we een gat gezaagd tussen beide bakken. Een fijn plekje om lekker voor te gaan liggen en doorheen te kijken.

Eerste Kerstdag 2011

Twee nieuwe vriendinnetjes

Op 21 februari 2012 komen er twee nieuwe vriendinnetjes in de groep wonen: Molly en Mia. Alle dames hebben een lekker luchtje op zodat ze een beetje hetzelfde ruiken. De komst van de twee nieuwelingen geeft veel onrust in de groep.

Na een paar uur breken er steeds meer vechtpartijen uit en Molly gaat steeds meer in de aanval. Na een poosje is de ene helft van het hok vol met cavia's en het andere leeg met alleen Molly. Om Molly en de rest van de groep wat rust te geven zet ik Molly in een wenkooitje.


12 maart 2012

Naar buiten

Op 29 maart 2012 gaan de cavia's weer naar buiten. Omdat de nachten nog koud kunnen zijn wordt het hok 's avonds afgedekt met kleden.

Het buitenhok

Na het hok jaren zonder bovenverdieping te hebben gebruikt bouwen we het hok weer helemaal op en op 8 april is het klaar. In de bovenste twee verdiepingen wonen de beren en in de onderste twee de zeugjes. Marcus woont sinds 8 april bij de zeugjes en heeft het daar prima naar zijn zin.

Op het gras

Op 24 juli is het lekker weer en mogen de cavia's in de ren.


Weer binnen vanaf 5 november 2012

Naar binnen

De twee oudste cavia's Amber en Andrea haal ik op 20 okotober 2013 naar binnen. Ik zie dat Andrea wat problemen met de luchtwegen heeft en ze krijgt medicijnen. Binnen kan ik haar beter in de gaten houden en ik heb meteen wat nieuwe foto's van haar gemaakt.

Naar buiten

Op 6 april 2014 gaan de binnencavia's weer naar buiten. De beertjes die buiten wonen vragen zich af wat er toch zo lekker ruikt...

Afscheid van Andrea

Andrea begint een oud besje te worden en op 14 oktober gaat ze steeds meer achteruit, ze scharrelt wat wankel rond in het hok, ze kruipt weg bij haar hokgenootjes, haar mooie kruintjes verwijnen en haar haren staan slordig overeind. Op 16 oktober 2014 ligt ze dood in het hok. Andrea is 6 jaar en 3 maanden oud geworden.

 

 

 

 

 

 

 


Laatste update: 24 oktober 2015