Paardenboxen

Als de stal en schuur zijn afgebroken zullen de paarden en ezels hun intrek nemen in de nieuwe boxen in het bijgebouw. Daarvoor moet de 'grote ruimte'van het bijgebouw veranderd worden in een echte stal.
We beginnen in februari 2011 met het leegmaken van de ruimte, het verwijderen van de lambrisering, de kachel, de verwarming en het oude plafond. Daarna betimmeren het asbestplafond en de gipswand tussen de stal en de keuken van het bijgebouw.

De houten wand, de balken en het plafond worden wit gespoten. We verwijderen de grote ramen, maken daarvoor in de plaats staldeuren (compleet met kattenluikje), bouwen muurtjes voor de boxen en zagen deuropeningen naar de toekomstige uitloop voor de ezels en de paarden.

De schuur vlak voor en na de afbraak.

De betonnen vloer wordt gestort in de garage, de stal en de uitloop.

De ezels moeten uit hun weitje moeten, omdat de wei wordt opgehoogd. Hun stalletje wordt verplaatst op 14 oktober met de kraan naar de uitloop.

De stalfronten, die uit de oude stal komen, kunnen geplaatst worden. De fronten worden schoongespoten met de hoge drukspuit en van twee fronten worden de deurkozijnen afgezaagd, om te kunnen gebruiken tussen de stal en de uitloop.

De muurtjes worden afgemaakt en gewit en de fronten worden stevig vastgezet en krijgen nog een keer een sopje. De voerbakken worden opgehangen. In de ezelstal worden de bakken op 'ezelhoogte' opgehangen.

klemmenezelhoogte

En dan kunnen de dieren hun intrek nemen in de nieuwe boxen. Het houten schuilstalletje kan worden afgebroken.

De uitloop wordt in twee├źn gedeeld voor Nino en de ezels. Met Lotje samen in de kleine uitloop blijkt geen succes, want de dames krijgen ruzie.

 

 


Laatste update: 24 oktober 2015