Om het huis

Hooi

In het najaar van 2007 laten we het hooi van het land halen en laten het in grote balen pakken. Heel stoer staan er vier lichtgroene pakken hooi achter de stal en één binnen. Dan is de dag aangebroken om een pak open te maken om te kijken of het hooi goed is voor paard Bisonder en de cavia's. Jammer genoeg is het hier en daar beschimmeld en bederft het snel. Voor de cavia's is het niet geschikt, maar Bisonder vindt het heel lekker.

hooibalen najaar 08hooibaal openhooibaal bovenkant open

Hout voor de kachel

Er is weer een lading hout gebracht. We stapelen het onder de veranda gezellig met z'n allen. Zelfs Kyra helpt mee.

hout stapelenKyra houtstapelenkyra met hout

De mestvaalt

Op 22 april 2010 wordt de volle mestvaalt leeggeschept.

kraantractorkraan bij mestvaalt

Tractor

Op 1 mei wordt hij gebracht: onze tractor, een oudje van het merk Same, Minitauro. En wij allemaal om de beurt erop rijden natuurlijk...de paardenbak is al gesleept, er is al in de wei gereden etc. Een leuk nieuw speeltje.

Hooi halen

De kleine pakken hooi en stro zijn zo duur geworden dat we over gaan op grotere pakken. Het nadeel is dat die moeilijker te hanteren zijn. In de aanhanger leggen we hijsbanden voordat het pak in de aanhager wordt gelegd. Thuis wordt het pak van de aanhanger afgetild met een garagekraan en dan laten we het zakken op een speciale kar, zodat we het naar de juiste plek in de stal kunnen rijden.

tractor met freestractor

Schapen

Op 3 september 2011 krijgen we tien schapen te leen. Ze grazen enthousiast in onze pas ingezaaide wei en op donderdag 22 september worden ze weer opgehaald.

Hooien

Voordat ons paard in de grote wei mag grazen, maaien en schudden we het gras en op 23 augustus 2012 laten we het verpakken in grote ronde balen.

\

Op 16 december 2012 snijden we het eerste pak hooi aan. Het hooi ziet er goed uit en de dieren vinden het erg lekker. Voor het eerst kunnen we ons eigen hooi gaan voeren!

 

 


Laatste update: 24 oktober 2015