Opknappen tuin

April 2008 gaan we aan de slag in de tuin en op het land! De vijver wordt aangelegd. Op de tuin is zwarte grond aangebracht. Inmiddels is overal weer gras ingezaaid en nu maar wachten tot alles weer mooi groen is.

GRAAFMACHINE_IN_TUINGraafmachinevijverfolievijver_en_werkerspad_ophogentractor_in_vooruin
Het pad wordt opgehoogd en verhard en nu hoeven we niet meer door het water te waden na een flinke regenbui. De voortuin wordt ge√ęgaliseerd en opnieuw ingezaaid.

De populieren

Op donderdag 7 januari 2010 om 5 voor acht, als het nog maar net licht is, beginnen drie mannen met hun kettingzagen en om half twaalf ligt de laatste boom om. Daarna is het nog een heel werk om ze van hun takken te ontdoen, in stukken te zagen en op te stapelen. Het is erg jammer dat de bomen weg moeten, maar ze zijn kaprijp en af en toe breken takken af die naar benedenen vallen naar beneden vallen. Onze dieren worden in eerste instantie onrustig van het lawaai, maar al die vreemde geluiden wennen snel. Kyra vindt het zelfs wel gezellig, nog meer leuke mensjes op 'haar' erf en ze probeert de mannen steeds in hun gezicht te likken als ze hun schoenveters buiten strikken na een kop koffie in onze keuken. Op zaterdag worden de kleinere takken versnipperd, de stammen opgehaald en de takken die zijn blijven liggen fijn gemaakt met een klepelmaaier.

Klussen september/ oktober 2010

Voor het huis snoeien we een boom, we maken beschoeiing langs de sloot en er wordt grond opgebracht. Ook wordt er nieuw grind gebracht.De beschoeiing zakt jammergenoeg uit door het gewicht van de grond die is opgebracht. Dat moet opnieuw gedaan worden.

Beschoeiing

Op 20 november '10 is de beschoeiing langs de sloot in de voortuin opnieuw gemaakt. De beschoeiing is verstevigd door een plank in de grond, die is vastgemaakt aan de beschoeiing. Het gras moet hier en daar opnieuw worden ingezaaid en de grond aangevuld, maar we hebben wel alvast een hele rij witte hortensia's gepoot. De telefoonkabel die boven het water ligt (!) is verstevigd met een metalen buis, zodat hij niet beschadigt als de sloot geveegd wordt.

De laurierhaag

De Laurierhaag langs de sloot is erg hoog en moet gesnoeid worden. Dat is een mooie klus voor de meivakantie. Van de afgezaagde takken wordt een houtwal gemaakt achter de haag, tussen de dennen en coniferen.


mei 2012

Regengoten

De afvoer van de dakgoten is aangesloten op het persriool. Het persriool kan bij zware regenval de hoeveelheid water niet aan en dan ontstaat er een storing bij de pomp. Daarom gaan we het water van de dakgoten op een andere manier afvoeren. In het grasveld graven we sleuven waarin we grandgoten plaatsen. Deze goten zijn gemakkelijk schoon te houden en wateren af op de sloot, via twee ronde gaten in de beschoeiing.


30 september 2012

De kas

We hebben een foliekas gekocht bij Greenspan in Midden-Beemster en we bouwen hem op in de moestuin.


De baasjes aan het werk...wat slaapverwekkend!!!

Verboden te graven

De honden graven in het hondenweitje. Dat daar wat kuilen ontstaan is niet erg, maar er zijn grenzen en in de aarde langs de beschoeiing van de paddock mag echt niet gegraven worden! Als de honden daar daar maling aan blijken te hebben moeten we maatregelen treffen.


22 oktober 2013

Houtsnippers

Al het snoeihout hebben we onder bomen laten lioggen als houtwal, maar nu er bomen zijn doodgegaan en er nieuwe struiken geplant moeten worden ligt het hout in de weg. Daarom laten we het op 27 november 2013 versnipperen. Het is een flinke berg als we het snoeihout van 5 jaar naar het terras slepen. Na drie uurtjes aandragen is al het hout versnipperd.

Wilgen knotten

Maart 2014 worden de wilgen in de houtsingel geknot en we zetten wilgentakken in de heg langs de paardenbak en langs de border. Deze takken zullen we volgend jaar afzagen om er knotwilgen van te maken.

 

 

 

 

 


Laatste update: 24 oktober 2015