Olivia

Op 25 mei 2011 wordt Olivia geboren samen drie broertjes. US Teddy Scarlett en gladhaar Marley zijn de trotse ouders. We hebben geluk en zien de jongen geboren worden in het buitenhok. Als eerste wordt Gaudi geboren, een beertje van 120 gram, daarna Marcus, een beertje van 106 gram, hierna komt Olivia, een zeugje van 116 gram en als laatste wordt Pablo geboren een beertje van 117 gram.

olivia

Olivia en Pablo hebben allebei rechts witte teentjes, een wit vlekje op de borst en een paar witte haartjes in de nek.


De eerste week.

Groter wonen

Na een week wordt de kooi te klein voor de rondrennende ukjes. Ze gaan met hun mama in een groter hok wonen.

Beertjes apart

Als de jonge beertjes bijna vier weken zijn worden ze apart gezet. Ze zijn allemaal flink gegroeid en ik maak nog even een paar laatste foto's van hen met hun mama. Scarlett en Olivia verhuizen naar het hok naast de drie broertjes.

In het buitenhok

Olivia is een leuk aktief dametje dat graag buiten het hok in de ren rondscharrelt.


6 juli 2011

Voor het eerst op het gras

Op 1 augustus 2011 is het lekker weer en mogen de jonge cavia's hun beentjes strekken in de ren op het gras. Olivia geniet er zichtbaar van en laat zich het gras goed smaken.

De cavia's wonen de hele zomer van 2011 buiten. Op 21 november als het kouder wordt komen de zeugjes, Lewis en Nelson weer in de kamer wonen. Het binnenhok staat op een nieuwe plaats onder de trap. Om dat goed te laten passen hebben we het hok iets bijgezaagd en een hoek uit de glasplaat laten halen. Om geknaag aan de trap tegen te gaan is er een plaat tussen het hok en de trap gemaakt, hieronder onstaat een fijn huisje voor de cavia's. Om de cavia's meer ruimte te kunnen geven hebben we een gat gezaagd tussen beide bakken. Een fijn plekje om lekker voor te gaan liggen en doorheen te kijken. Olivia is nu ruim een half jaar oud en is een grote meid geworden!

Eerste Kerstdag 2011

Twee nieuwe vriendinnetjes

Op 21 februari 2012 komen er twee nieuwe vriendinnetjes in de groep wonen: Molly en Mia. Alle dames hebben een lekker luchtje op zodat ze een beetje hetzelfde ruiken. De komst van de twee nieuwelingen geeft veel onrust in de groep.

Naar buiten

Op 29 maart gaan de cavia's weer naar buiten. Omdat de nachten nog koud kunnen zijn wordt het hok 's avonds afgedekt met kleden.

Het buitenhok

Na het hok jaren zonder bovenverdieping te hebben gebruikt bouwen we het hok weer helemaal op en op 8 april is het klaar. In de bovenste twee verdiepingen wonen de beren en in de onderste twee de zeugjes. Broertje Marcus is gecastreerd en woont sinds 8 april bij de zeugjes en heeft het daar prima naar zijn zin.

1 mei 2012

Op het gras

Op 24 juli is het lekker weer en mogen de cavia's in de ren.


sinds 5 november 2012 zijn de cavia's weer binnen.

fotoshoot


8 januari 2013

Oktober 2013

Op het gras

Op 6 mei 2014 mogen de cavia's heerlijk gras eten in de ren.

Op 16 juli 2015 komt Olivia tussen het gaas van het deurtje en het perspex terecht. Ze is waarschijnlijk uitgegleden op het trapje en het lukt haar niet om eruit te klimmen. Als ik 's avonds thuis kom zie ik haar zitten en tot mijn schrik ontdek ik dat ze niet meer leeft. Mijn lieve mooie Olivia is maar 3 jaar en 2 maanden oud geworden.

 

 

 


Laatste update: 24 oktober 2015