Kika

Op 27 februari 2011 komt Kika bij ons logeren. Kika is een ponyveulen van een jaar oud en wordt het nieuwe vriendinnetje van Nino. Ze is geboren op 31 januari 2010.

Pas geborenDe kennismaking verloopt prima en Nino en Kika zijn meteen dikke maatjes. Op 28 maart mogen ze voor het eerst samen naar buiten.

Twaalf dagen later...

maart 2011

11 april 2011

Kika ziek

Op 29 augustus is Kika erg ziek van koliek, heeft koorts en de veearts is vijf keer geweest als ze na drie dagen eindelijk opgeknapt. Ze krijgt tijdens elk veeartsbezoek een spuit om de darmen beter te laten werken, met een pijnstiller en twee keer krijgt ze een maagsondemaagsonde met parafine om eventueel zand te verwijderen. We zijn allemaal opgelucht dat Kika weer beter is en ook Nino is zichtbaar blij dat Kika weer aandacht voor haar heeft.

Na twee weken heeft Kika weer hulp van de veearts nodig, maar gelukkig knapt ze na snel weer op. Na weer een week, na een kuur van 'zand weg' is het weer mis. Kika lijkt een voorkeur voor het weekend te hebben! Uit mestonderzoek komt niet naar voren dat het om zandkoliek gaat, maar we nemen al een tijdje de nodige voorzorgsmaatregelen: stalmatten op de voederplaats, een hooinet en gekookt lijnzaad door de brokken etc.

Als het op 10 oktober weer mis gaat besluit haar baasje Kika naar huis te halen.

Dag lieve Kika!


Laatste update: 24 oktober 2015