Felix

Op zondag 19 september 2010 wordt Felix geboren.

donna zwangerdikke buikjongen 19 sept

Het is Donna's tweede nestje. Ze heeft de jongen in een hoekje op een hoopje vlas neergelegd dus zijn ze gemakkelijk te vinden. We leggen ze weer in een paardenbox in een kratje op een kussentje.
Donna begint het nestje steeds meer te verwaarlozen en als we dat merken zijn de katjes al sterk afgekoeld en is de kleinste al wat uitgedroogd. Meteen gaan we bijvoeren, bij gebrek aan beter beginnen we met koffiemelk verdund met water. De volgende ochtend ligt de kleinste alleen in de paardenbox en Donna heeft de andere twee versleept naar de veranda. Het kleintje wordt daar ook weer bij gelegd, maar een poosje later is het dood.'s Avonds gaat ook het tweede cypertje dood. Het zwart/bonte katje leeft nog steeds en krijgt nu regelmatig een flesje kittenmelk. Voor de nacht en voor de uren dat Donna aan de wandel gaat geven we hem een kruik. We denken dat het een katertje is en noemen hem Felix. Gelukkig mag Felix wel bij zijn mama slapen op de veranda en ze laat hem ook wel drinken. We hopen dat hij uit zal groeien tot een grote gezonde kat.

een week oud

Als Felix een week en drie dagen oud is gaan zijn oogjes open.

Twee weken oud

Donna ligt soms twee dagen veel bij hem, dan gaat ze er weer vandoor en kijkt ze dagen niet naar hem om. Gelukkig heeft hij zijn grote ‘broer’ Bobby die veel bij hem ligt en hem gezelschap houdt.

Drie weken oud

dik babybuikje

Felix groeit als kool en doet alles ‘volgens het boekje' (wat ben ik blij met de informatie op internet!): hij zit mooi op gewicht,  krijgt keurig op tijd tandjes en begint als hij drie weken oud is ineens wat te spelen. Hij eet voor het eerst ‘prutje’ (blikvoer gemengd met kittenmelk), eerst vindt hij het maar raar, dat gedoe met een schoteltje en een lepeltje, maar als hij eenmaal heeft geproefd wordt hij enthousiast.

Vier weken oud

Felix gaat steeds meer aan de wandel, de ene keer vinden we hem tussen de honden in, de andere keren op het terras. Het wordt tijd om hem een veilig plekje te geven tot hij wat groter is. We zitten een kooi neer met een kussentje en een kattenbak. De andere katten kunne er wel in om lekker bij Felix te gaan liggen, maar Felix kan er nog niet zelf uit klimmen.

Vijf weken oud

Op 24 oktober is Felix vijf weken oud en klimt hij zelf uit de kooi en laat zixh dan naar beneden vallen, van de kooi af en van de bank af. Dat vinden wij niet zo'n goed idee, dus zetten we de kooi op de grond met het deurtje open. Felix gaat op onderzoek uit.

Hoeveel katten passen er op schoot?


5 november 2010

Sneeuw

Felix vindt de sneeuw wel leuk, maar is niet zo enthousiast als zijn grote broers die in de sneeuw rennen, stoeien, rollen en sneeuwvlokjes 'aanvallen'. Misschien komt het om dat hij nog maar korte pootjes heeft.


19 december 2010

Cavia's

Felix kijkt verbaasd naar die rare beesten op het gras. Hij zou er graag eens mee spelen.

Castratie


Op 10 juni wordt Felix gecastreerd.

Zomer 2011

In de stal

Felix heeft zijn plekje gevonden in de stal en geniet van het hooi en stro om heerlijk in te slapen.


december 2011

Felix en Mojito

Felix en Mojito hebben niet dezelfde moeder, maar ze lijken erg veel op elkaar. Misschien toch dezelfde vader?


29 maart 2012

April 2012

Boris en Felix juli 2012


10 augustus 2012

Felix door het ijs gezakt


december 2012


januari 2013

Dikke vriendjes


17 juni 2013

In de tuin mei/juni 2014

Muizen

Felix mag 's nachts muizen vangen in de keuken!


augustus 2014


september 2014

Nazomer

Het is een lange nazomer met prachtig weer.


oktober 2014


Laatste update: 24 oktober 2015