Norit

Op 6 juni vinden we het nestje van Coco, doordat er een klein katje (Kiko) door de stal loopt te waggelen. We horen nog een katje piepen en na even zoeken onder allerlei puin en rommel vinden we een volledig zwart katje (Norit). Omdat Coco nergens te bekennen is leggen we de jongen bij Lizzy en Donna, waar ze meteen mogen drinken bij Donna. Diezelfde avond, na een feestje bij vrienden, horen we weer gemiauw en doorzoeken we weer alle rommel, maar geen katje. Na een poosje dringt het tot ons door dat het geluid uit het dak komt. Door een kier in de dakplaten zijn Kiko en Norit naar beneden gekomen. Het laatste katje halen we tussen het dak en de dakplaten vandaan en zetten we ook bij de andere jongen. We noemen het in eerste instantie Noortje, maar als het een katertje blijkt te zijn krijgt hij de naam Mojito. De jongen zijn ongeveer 4 weken oud.

in doosjeop en hoopje

nestje Coco
Mojito, Kiko en Norit

nestje CocoNorit

Half juni verdwijnt ook Lizzy en Donna neemt de zorg voor de acht kittens op zich. Het is een heel lief moedertje.

7 weken oud

norit en kiko

Op 8 juli klimmen de eerste kittens uit de paardenbox, ze zijn dan 2 maanden oud. Op 24 juli zijn ze er allemaal uit en op 2 augustus, ruim een week later brengt Donna alle jongen mee naar het terras.

De gele ruimte

Omdat we bang zijn de kittens niet allemaal tam te krijgen sluiten we hen begin augustus weer een paar weken op in 'de gele ruimte' in het bijgebouw. Daar gaan we vaak naartoe om met ze te knuffelen en te spelen. Donna gaat elke dag een poosje mee op bezoek bij haar kittens om haar niet van hen te laten vervreemden.


27 augustus

7 kleine katers op een hoop


25 september 2010

Met het kleine broertje Felix, 24 oktober 2010

Hoeveel katten passen er op schoot?

Castratie

Norit en vijf broertjes zijn vrijdag 3 december onder het mes geweest en gaan vanaf nu als je-weet-wel-kater door het leven. Ze zijn drie aan drie naar de dierenarts vervoerd: 's ochtends Kiko, Mojito en Boris en 's middags Thomas, Bobby en Norit. Thomas is naderhand wat misselijk geweest, maar verder is het goed gegaan. Ze hebben nog een nacht in het bijgebouw doorgebracht en de volgende dag zijn ze weer naar buiten gegaan.

Zomer 2011

Op 29 juli komen we terug van vakantie en Norit komt niet thuis om te eten. Tijdens onze vakantie is Norit regelmatig gezien met alle muizen die hij vangt in het weiland tegenover ons huis. Vanaf 29 juli 2011 zien we hem niet meer. Wat is er met hem gebeurd, is hij weggelopen of is hem iets ergs overkomen? We zullen het hooit weten en we blijven hopen dat hij weer terugkomt.


Laatste update: 24 oktober 2015