Mojito

Op 6 juni 2010 vinden we het nestje van Coco, doordat er een klein katje (Kiko) door de stal loopt te waggelen. We horen nog een katje piepen en na even zoeken onder allerlei puin en rommel vinden we een volledig zwart katje (Norit). Omdat Coco nergens te bekennen is leggen we de jongen bij Lizzy en Donna, waar ze meteen mogen drinken bij Donna. Diezelfde avond, na een feestje bij vrienden, horen we weer gemiauw en doorzoeken we weer alle rommel, maar geen katje. Na een poosje dringt het tot ons door dat het geluid uit het dak komt. Door een kier in de dakplaten zijn Kiko en Norit naar beneden gekomen. Het laatste katje halen we tussen het dak en de dakplaten vandaan en zetten we ook bij de andere jongen. We noemen het in eerste instantie Noortje, maar als het een katertje blijkt te zijn krijgt hij de naam Mojito. De jongen zijn ongeveer 4 weken oud.

in doosjeop en hoopjenestje Coconestje Coco
Mojito, Kiko en Norit

NoortjeBuiten in doosje

Half juni verdwijnt ook Lizzy en Donna neemt de zorg voor de acht kittens op zich. Het is een heel lief moedertje.

7 weken oud

bodil en mojitomojitokiko en mojitogroepjemojito, kiko, thomas en bodil

Op 8 juli klimmen de eerste kittens uit de paardenbox, ze zijn dan 2 maanden oud. Op 24 juli zijn ze er allemaal uit en op 2 augustus, ruim een week later brengt Donna alle jongen mee naar het terras.


De gele ruimte

Omdat we bang zijn de kittens niet allemaal tam te krijgen sluiten we hen begin augustus weer een paar weken op in 'de gele ruimte' in het bijgebouw. Daar gaan we vaak naartoe om met ze te knuffelen en te spelen. Donna gaat elke dag een poosje mee op bezoek bij haar kittens om haar niet van hen te laten vervreemden.


27 augustus

Op de veranda


12 september 2010

7 kleine katers op een hoop


25 september 2010

Hoeveel katten passen er op schoot?


Met het kleine broertje Felix, 24 oktober 2010

Castratie

Mojito en vijf broertjes zijn vrijdag 3 december onder het mes geweest en gaan vanaf nu als je-weet-wel-kater door het leven. Ze zijn drie aan drie naar de dierenarts vervoerd: 's ochtends Kiko, Mojito en Boris en 's middags Thomas, Bobby en Norit. Thomas is naderhand wat misselijk geweest, maar verder is het goed gegaan. Ze hebben nog een nacht in het bijgebouw doorgebracht en de volgende dag zijn ze weer naar buiten gegaan.

Zomer 2011

Felix en Mojito

Felix en Mojito hebben niet dezelfde moeder, maar ze lijken erg veel op elkaar. Misschien toch dezelfde vader?


29 maart 2012

April 2012


Dikke vriendjes


17 juni 2013

Op een dag in de lente van 2014 komt Mojito niet meer thuis. Het is zo naar om niet te weten wat hem is overkomen. Zijn vriendje Felix mist het erg om met hem te spelen.

 

 


Laatste update: 24 oktober 2015