Kiko

Op 6 juni vinden we het nestje van Coco, doordat er een klein katje (Kiko) door de stal loopt te waggelen. We horen nog een katje piepen en na even zoeken onder allerlei puin en rommel vinden we een volledig zwart katje (Norit). Omdat Coco nergens te bekennen is leggen we de jongen bij Lizzy en Donna, waar ze meteen mogen drinken bij Donna. Diezelfde avond, na een feestje bij vrienden, horen we weer gemiauw en doorzoeken we weer alle rommel, maar geen katje. Na een poosje dringt het tot ons door dat het geluid uit het dak komt. Door een kier in de dakplaten zijn Kiko en Norit naar beneden gekomen. Het laatste katje halen we tussen het dak en de dakplaten vandaan en zetten we ook bij de andere jongen. We noemen het in eerste instantie Noortje, maar als het een katertje blijkt te zijn krijgt hij de naam Mojito. De jongen zijn ongeveer 4 weken oud.

in doosjeop en hoopje
Het nestje van Coco

nestje Coco
Mojito, Kiko en Norit

nestje CocoKikoKiko in hand

Half juni verdwijnt ook Lizzy en Donna neemt de zorg voor de acht kittens op zich. Het is een heel lief moedertje.

7 weken oud

norit en kikothomas en kikomojito, kiko, thomas en bodilkiko en mojito

Op 8 juli klimmen de eerste kittens uit de paardenbox, ze zijn dan 2 maanden oud. Op 24 juli zijn ze er allemaal uit en op 2 augustus, ruim een week later brengt Donna alle jongen mee naar het terras.

de gele ruimte

Omdat we bang zijn de kittens niet allemaal tam te krijgen sluiten we hen begin augustus weer een paar weken op in 'de gele ruimte' in het bijgebouw. Daar gaan we vaak naartoe om met ze te knuffelen en te spelen. Donna gaat elke dag een poosje mee op bezoek bij haar kittens om haar niet van hen te laten vervreemden.

27 augustus in het raamkozijn


12 september 2010


24 september

7 kleine katers op een hoop


25 september 2010


24 oktober 2010

katten-'bench'

De kooi die we hadden neergezet voor Felix wordt intensief gebruikt om lekker in te luieren. Inmiddels is de kooi vervangen door een grotere kooi, zodat de katten iets meer plaats hebben en waar we als het echt koud wordt een lekker beschut tentje van kunnen maken.

Castratie

Kiko en vijf broertjes zijn vrijdag 3 december onder het mes geweest en gaan vanaf nu als je-weet-wel-kater door het leven. Ze zijn drie aan drie naar de dierenarts vervoerd: 's ochtends Kiko, Mojito en Boris en 's middags Thomas, Bobby en Norit. Bij Kiko heeft de dierenarts maar één balletje kunnen vinden, dus de oepratie is half geslaagd. Thomas is naderhand wat misselijk geweest, maar verder is het goed gegaan. Ze hebben nog een nacht in het bijgebouw doorgebracht en de volgende dag zijn ze weer naar buiten gegaan.

Voorjaar 2011

Kiko is aan het zwerven en blijft steeds langer weg van huis. Als we op vakantie gaan hebben we hem al een week niet gezien en de oppas ziet hem nog een keer rond 15 juli 2011. Wat is er met hem gebeurd, is hij weggelopen of is hem iets ergs overkomen? We zullen het misschien hooit weten en we blijven hopen dat hij weer terugkomt.

Kijk eens wie er weer is...

Op 5 december zien we Kiko ineens voor het huis langs lopen. Sinds 15 julli hebben wij hem niet meer gezien. Hij is schuw geworden en we zijn benieuwd of hij nog eens terugkomt. Maar hij komt steeds vaker terug en eet graag een hapje mee. Hij is jammergenoeg niet erg vriendelijk tegen de andere katten, maar dat gaat elke dag wat beter.

Januari 2012

Kiko geniet erg van aandacht, is erg aanhankelijk, wil héél graag op schoot en wil zelfs opgetild worden. Hij loopt voor het keukenraam en bij de deur te miauwen om aandacht, tot vervelens toe! Als je naar buiten gaat struikel je bijna over hem, zo enthousiast draait hij om je benen heen. Hij krijgt zijn eten bij de openslaande deuren en hij slaapt op de veranda.

April 2012

In de zomer verdwijnt Kiko weer. In de herfst zie ik hem niog een keer in onze wei lopen, maar als ik hem roep rent hij weg. En in december 2012 is hij nog niet teruggekomen zolas vorig jaar in december.

 

 

 

 

 


Laatste update: 24 oktober 2015