Thomas

Op zondag 16 mei 2010 wordt Thomas geboren, tegelijk met broertje Bobby en zusje Bodil. Het is Lizzy's eerste nestje. Ze kruipt in de stal in het doosje, met Donna en haar kittens, heel dicht tegen Donna aan en likt Donna's jongen, die 12 mei geboren zijn.

5 weken oud en nog meer kittens

Op 6 juni vinden we eindelijk het nestje van Coco
De kattenbak wordt gebruikt. De katjes zijn nu ongeveer 5 weken oud en klimmen uit het nest. Als je nu de stal binnenkomt komen ze bijna allemaal al piepend naar je toe.

Buiten in doosje


Het nestje van Lizzy

nestje LizzyThomas
Bobby Bodil en Thomas

7 weken oud

Op 8 juli klimmen de eerste kittens uit de paardenbox, ze zijn dan 2 maanden oud. Op 24 juli zijn ze er allemaal uit en op 2 augustus, ruim een week later brengt Donna alle jongen mee naar het terras.

Op onderzoek uit...

De gele ruimte

Omdat we bang zijn de kittens niet allemaal tam te krijgen sluiten we hen begin augustus weer een paar weken op in 'de gele ruimte' in het bijgebouw. Daar gaan we vaak naartoe om met ze te knuffelen en te spelen. Donna gaat elke dag een poosje mee op bezoek bij haar kittens om haar niet van hen te laten vervreemden.


27 augustus

Op de veranda


12 september 2010

7 kleine katers op een hoop


25 september 2010


Met het kleine broertje Felix, 24 oktober 2010


8 november 2010

katten-'bench'

De kooi die we hadden neergezet voor Felix wordt intensief gebruikt om lekker in te luieren. Inmiddels is de kooi vervangen door een grotere kooi, zodat de katten iets meer plaats hebben en waar we als het echt koud wordt een lekker beschut tentje van kunnen maken.

Castratie

Thomas en vijf broertjes zijn vrijdag 3 december onder het mes geweest en gaan vanaf nu als je-weet-wel-kater door het leven. Ze zijn drie aan drie naar de dierenarts vervoerd: 's ochtends Kiko, Mojito en Boris en 's middags Thomas, Bobby en Norit. Thomas is naderhand wat misselijk geweest, maar verder is het goed gegaan. Ze hebben nog een nacht in het bijgebouw doorgebracht en de volgende dag zijn ze weer naar buiten gegaan.

Op 14 april 2011 wordt Thomas aangereden. Hij is één van onze liefste katertjes en nu leeft hij niet meer. Hij zou volgende maand pas een jaar worden, die kleine knuffel, met zijn mooie gave jonge kattenlijfje, het is zó zinloos, zó zonde!

Dag lieve Thomas, we zullen je missen!


Laatste update: 24 oktober 2015