Rexbeer Lewis

Lewis is een rexbeer, is geboren op 28 februari 2009 als Zack in 'Caviacity' en is zoon van Roos en Valentino. Vanaf 12 april 2010 woont Lewis hier samen met zijn kooigenoot Nelson.

Lewis en Nelsonlewislewis

Lewis woont sinds 30 november samen met Scarlett

lewis
10 december 2010

Vanaf 17 januari 2011 wonen Lewis en Nelson weer samen en gelukkig verloopt de koppeling prima.

Naar buiten

Op 2 april mogen de cavia's weer verhuizen naar het buitenhok. De beertjes wonen twee aan twee in de bovenste verdieping. Om de week wonen ze in het grote hok en de andere in het kleinere hok.

Als het lekker weer is lopen ze een poosje op de stenen, in hun eigen rennetje.


Op het gras.


april 2011


6 juli 2011


De cavia's zijn dol op groenvoer en kijken daar echt naar uit.

Weer naar binnen

Op 21 november als het kouder wordt komen de zeugjes, Lewis en Nelson weer in de kamer wonen. Het binnenhok staat op een nieuwe plaats onder de trap. Om dat goed te laten passen hebben we het hok iets bijgezaagd en een hoek uit de glasplaat laten halen. Om geknaag aan de trap tegen te gaan is er een plaat tussen het hok en de trap gemaakt, hieronder onstaat een fijn huisje voor de cavia's.

Eerste Kerstdag 2011

Naar buiten

Op 29 maart 2012 gaan de cavia's weer naar buiten. Omdat de nachten nog koud kunnen zijn wordt het hok 's avonds afgedekt met kleden.

Het buitenhok

Na het hok jaren zonder bovenverdieping te hebben gebruikt bouwen we het hok weer helemaal op en op 8 april is het klaar. In de bovenste twee verdiepingen wonen de beren en in de onderste twee de zeugjes. In eerste instantie wonen links boven Gaudi en Pablo samen, maar al na een dag gaat dat mis en heeft Gaudi een dikke lip met een snee erin. Het hok eronder wordt in twee├źn gesplitst en nu wonen linksboven Nelson en Lewis, daarnaast Marley en Muffin, daaronder in drie aparte hokken, van links naar rechts: Mozes, Gaudi en Pablo. Marcus woont sinds 8 april bij de zeugjes en heeft het daar prima naar zijn zin.

Op het gras

Op 24 juli is het lekker weer en mogen de cavia's in de ren.

Afscheid van Lewis

Op 29 oktober ontdek ik hele nare plekken op zijn huid, behandeling helpt niet en Lewis wordt snel steeds zieker. Op zaterdag 11 november 2012 slaapt hij in. Lewis is 3,9 jaar oud geworden en heeft hier 2,7 jaar gewoond..

Dag lieve Lewis, ik zal je missen!

 

 


Laatste update: 24 oktober 2015