Duitse hangoor Sugar

Sugar

Op 1 april 2009 maken we kennis met Duitse hangoordame Sugar bij konijnenopvang Huize Pluis in Ede. We nemen Lodewijk mee. Daar maakt mag hij in een ren lopen samen met Sugar en wij kunnen kijken hoe ze op elkaar reageren. Sugar rent wat achter Lodewijk aan, maar er is geen agressie te zien. Lodewijk is wat bang, maar is geïnteresseerd in deze duitse hangoordame met 'papieren' en overgewicht.
Als ze een poos samen in de ren hebben doorgebracht besluiten we Sugar mee naar huis te nemen. Ze is een knuffelig konijn en laat zich gemakkelijk oppakken. Als je haar oppakt heb je ook echt iets in je armen! Ze is geboren in maart 2003 en is een dame op leeftijd. Samen moeten ze nog even uitvechten wie de baas is, maar na een dag is de vrede getekend.

Sugar en LodewijkSugar 1 aprilSugar en Lodewijk samensamentwee konijnenLodwijk en SugarLodewijk met zijn nieuwe vriendinnetjeoortjes likkenmet SugarSugar zit rechtop

Afscheid van Lodewijk en kennismaking met Jack

Op 22 april 2009 nemen we afscheid van Lodewijk, net als zijn zusje 3 weken geleden. Sugar woont hier pas drie weken en nu is alweer alleen! We gaan actief op zoek naar een nieuw vriendje. En op zaterdag 2 mei '09 maken we kennis met vlaamse reus Jack. Hij is gecastreerd en is op 9 juni 2008 geboren. Het klikt niet met Jack en de voedster bij wie hij woont en daarom mag hij bij ons komen wonen als nieuwe vriend voor Sugar. Jack en Sugar maken kennis in de 'gele kamer' en na wat achter elkaar aan rennen gaat het steeds beter. Jack probeert Sugar te dekken en Sugar rijdt op Jack. Na een dag zijn de 'meningsverschillen' uitgevochten en kunnen ze het best met elkaar vinden. Samen gaan ze in een grote kooi met ren wonen.

Jack en SugarJack en Sugar in renSugar en JackSamenHok en rensamen

Sugar en Jack

In het buitenverblijf

Sugar met stro

Bijna klaar

verblijf

samenJack en Sugar

Een nieuw hok

Voor de koude nachten krijgen Jack en Sugar een nachthok. Maar er wordt niet in geslapen. Sugar vindt het wel heel fijn om al het stro dat er in ligt uit het hok op de grond te 'graven'. De bak die bedoeld is om in te plassen is veel fijner om in te slapen.

buitenverblijfSugarSugarSamenSugar en kippenSugar

maart 2010

samensamensamensamensugarsamen

Cavia's als buren

In april 2010 bouwen we het buitenhok van de cavia's. De konijnen lopen ook in het hokdeel van de cavia's en dat deel moeten ze afstaan. Daarvoor moeten ze een paar dagen in een kooi gehuisvest worden.

Hok geverfd

Het hok van de konijnen wordt op de fundering geplaatst en krijgt een fris kleurtje en een spiegel als 'raampje'.

jack aaienspiegelbeeld Sugarhok overzichtsugar in hok overzichtsugar komt uit hok

Warmte

We hebben het allemaal warm in juni 2010, maar de dieren in het buitenverblijf hebben echt verkoeling nodig. De konijnen krijgen bevroren flessen water in hun hok zoner hoesje eromheen, want ze krijgen het te warme van het slopen van het hoesje. Ze kunnen tegen de fles aankruipen als ze willen.

konijnen met koeling

Sugar

Op 31 aug 2010 is onze duitse hangoor Sugar overleden, tijdens onze vakantie.
Van Sugar had ik het nog niet verwacht al was ze wel veel meer en dieper aan het slapen de laatste tijd. Ze is ruim 7 jaar geworden en ik heb haar sinds 1 april 2009, toen ik haar uit de opvang heb gehaald. Jack is nu alleen en hij smijt weer met zijn bal, dat deed hij niet meer sinds hij met Sugar samenleefde. Ze waren echt dikke maatjes samen: Hij liet haar op zich rijden als er bezoek was in het verblijf, liet haar zijn groenvoer afpakken om zelf een nieuw stukje te komen halen bij mij, liet haar tegen zich aanliggen en likte geduldig haar koppie als ze dat wilde.

.

 

 

 


Laatste update: 24 oktober 2015