Baily

Op 28 december 2008 komt Baily bij ons wonen samen met haar zusje Britt, twee Berner Sennenhonden van 15 maanden. Ze zijn geboren op 9 september 2007.

bailybaily

Het is meteen dik aan met Kyra en de twee andere honden. De eerste kennismaking verloopt erg onstuimig en de drie honden rennen de eerste uren alleen maar achter elkaar aan. Ze zijn aan de lijn veel hanteerbaarder dan Kyra in het begin was, omdat ze veel lichter zijn. Ze zijn nog wat druk, springerig en onwennig, maar ze zijn wel erg knuffelig en hebben een heerlijk zachte vacht. Britt en Baily bruisen van de energie. De eerste avond zakt Baily meteen door het ijs op de vijver, maar gelukkig zijn we erbij. Ze loopt nu met een eerbiedig boogje om de vijver heen.

kennismaking 2kennismaking 6kennismaking 3kennismaking 4kenismaking 7kennismaking 8kennismaking 9kyra en baily3 hondenbaily en kyrabaily dichtbijbaily op grasbaily op gras 2slapende hondenslapende honden lang

Na een dagje spelen is het goed uitrusten, Zzzzzzzz!

snuitje baily bij poortBailybaily ligt

Het ijs en de rijp aan de bomen maakt van onze omgeving een sprookjeswereld. Maar de kou heeft ook nadelen. De sloten die de honden op het terrein hielden zijn nu bevroren en de honden gaan op avontuur. Dan weer lopen ze in de wei achter ons land bij de pony's van een buurman om paardenpoep te eten of de pony's op te jagen, dan weer lopen ze in de voortuin of op de weg voor het huis. We dichten allerlei gaten en leggen houtwallen aan onder de struiken, maar niets houdt de ondernemingslust van de honden in toom. Dan zetten we overal schrikdraad voor waar we geen honden willen hebben, ook buiten de poort, zodat de drie honden er niet meer vandoor kunnen gaan als de poort open gaat en dat helpt!

sloot en wei met sneeuwhuis met straat en sneeuwin de sneeuw

Spelen

De honden vinden het heerlijk om aangehaald te worden. Maar als wij even geen tijd voor hen hebben vermaken ze zich best met elkaar.

baily en brittrennenbailybaily en kyrabaily en kyraalle drieliggenstoeienalle driealle drieneus Baily

Honden en een vuilniszak

Baily en haar vriendinnen vinden het fijn om plastic emmers, gereedschap, werkhandschoenen, zakjes spijkers, plastic potten desnoods met een plant erin, lappen stof, kortom alles wat de baas laat liggen mee te nemen naar de wei om het daar heerlijk kapot te gaan bijten.Als je een vuilniszak uit de container weet te trekken heb je geluk, tenminste dat vinden onze honden. Het lekkers dat je eruit haalt neem je wel mee naar een plek waar je vriendjes het niet kunnen afpakken natuurlijk! Zo kom het dat het grasveld, de paardenbak en het pad bezaaid zijn met vuilnis! Stoute honden!!! Als je dan alle blikjes hebt uitgelikt, alle verpakkingen aan flarden hebt gebeten en al het plastic tot kleine stukjes hebt vermalen is het tijd om even uit te rusten.

rommelsamen en Baily

Vriendjes

Baily en KyraBaily, Kyra en BrittsamenBaily en KyraBailyBailyknuffelenvriendjesin de weiin de wei

mei 2009

baily voor de deurnog eens voor de deurvoor de deur

Nieuwe katten

honden maken kennis met Lizmet lizBaily en katjesBritt en Baily bij volièrebaily op het padBaily met katjes

Vanaf woensdag 16 september 2009 mogen de katjes uit de volière en hebben heel wat te ontdekken, de honden kijken met belangstelling toe.

Coco en de hondenDonna, Britt en Bailyalle drie samen

Op 26 september mogen de honden ook op het terras en het gaat heel goed. Donna speelt fanatiek met de staart en de vacht van Kyra en dat is een heel grappig gezicht. De anderen lopen tussen de honden door alsof er niets aan de hand is.

terras met Dina, Donna en Bailybaily en brittbaily en britt

maart 2010

De honden blijven een leuk onderwerp om te fotograferen! Baily is heel wat breder geworden en is een echte mooie Berner Sennenhond geworden.

drie honden op terrasalle drie op terras Briit kijkt in lensbritt, baily en donnabaily en kyraBaily en Kyrabailybaily snuffelt Bailybailybailybaily

Vuurtje stoken

vuurBritt en baily bij houtstapelbaily in de rook

Oktober 2010


De honden zijn inmiddels drie jaar oud. Ze hebben weer een dikke vacht en vinden het heerlijk om buiten te zijn ook al is het koud.

februari 2011

Britt en Baily staan geduldig te wachten achter destroomdraad tot het baasje weer terug komt.

Slopen september 2011


Op 3 december 2011 nemen we Baily mee naar de dierenarts omdat haar rechteroog ontstoken is. Ze krijgt oogdruppels mee en gelukkig gaat het snel over. We zetten haar meteen op de weegschaal en ze weegt 41,8 kg!

Getrimd

Bailey, Britt en Kyra gaan naar de trimsalon, om van hun dikke onderwol af te komen. De trimster is 4 uur bezig per hond. Als eerste is Baily aan de beurt op zaterdag 14 april 2012. Baily komt lekker opgeknapt weer thuis met een 'kort koppie' en kale billen.

In de sneeuw


december 2012

Wegkruipen

Baily houdt ervan om lekker weg te kruipen.


april 2014

Bij de achterdeur


5 mei 2014

Getrimd

Britt en Baily gaan op woensdag 29 mei naar de trimsalon en op woensdag 12 juni 2013 is Kyra aan de beurt. Als ze terugkomen ruiken ze heerlijk fris naar shampoo en ze zien er weer keurig uit.

Ervoor en erna:

bailybailybaily

bailybailybailybailybaily

Baily 7 jaar

Baily
9 september 2014

Afscheid van Baily

Baily gaat steeds slechter eten en op 17 november laten we haar gebit reinigen in de hoop dat het slechte eten daardoor komt. Ze blijkt erg te zijn afgevallen en weegt nog maar 31,6 kg. Baily is erg slapjes van de narcose en we laten haar een nacht in het halletje slapen op haar kussen. De volgende ochtend wil ze nog steeds geen brokjes eten, maar blikvoer en hondenworst eet ze wel goed gelukkig. De twee weken daarna eet ze de ene keer redelijk goed en dan weer weigert ze te eten. Alleen blikvoer en hondenworst gaat er redelijk in.
De dierenarts voelt een bult bij de maag en we laten bloed afnemen. Baily krijgt een antibioticumkuur tegen de ontsteking die wordt aangetroffen en Prednison om haar op de been te houden. Ze knapt hier heel erg van op, is vrolijk en ze gaat weer beter eten. Twee weken daarna gaat het weer minder goed met het eten en we laten weer bloed afnemen. Ze blijkt weer te zijn afgevallen en weegt nog maar krap 29 kilio. Ook de uitslagen van het bloedonderzoek zijn minder goed, ze heeft bloedarmoede en we weten dat Baily niet meer beter wordt. Ze krijgt opnieuw een kuur mee en we verhogen de dosis Prednison in de hoop dat ze zich beter gaat voelen.
Op 28 december is ze precies 6 jaar bij ons. Ze is erg mager en zwak en ze eet de laatste dagen alleen nog dentasticks en hondenkoekjes. Ze is binnen, maar piept en blaft net zo lang tot ze op een kussen buiten in het zonnetje ligt bij de andere honden. Ze scharrelt wat rond en aan het eind van de dag ligt ze in de sneeuw rond te kijken alsof er niets aan de hand is, op het bruggetje bij de schapen. We moeten haar ondersteunen en half naar binnen dragen en besluiten dat we haar de volgende dag zullen laten inslapen.

Op 29 december 2014 zien we dat Baily is overleden. Baily is 7 jaar en 3 maanden oud geworden.

Dag lieve Baily, we zullen je missen!

 

 

 

 

 

 

 

 


Laatste update: 24 oktober 2015