Britt

Op 28 december 2008 komt Britt bij ons wonen samen met haar zusje Baily, twee Berner Sennenhonden van 15 maanden. Ze zijn geboren op 9 september 2007.

Brittbritt bij sloot dichtbij

Het is meteen dik aan met Kyra en de twee andere honden. De eerste kennismaking verloopt erg onstuimig en de drie honden rennen de eerste uren alleen maar achter elkaar aan. Ze zijn aan de lijn veel hanteerbaarder dan Kyra in het begin was, omdat ze veel lichter zijn. Ze zijn nog wat druk, springerig en onwennig, maar ze zijn wel erg knuffelig en hebben een heerlijk zachte vacht. Britt is een bedeesde hond en ze is wat bang voor nieuwe dingen, voor vreemde mensen en voor haren borstelen... vooral voor haren borstelen!!

kennismaking 2kennismaking 6kennismaking 3kennismaking 4kennismaking 5kenismaking 7kennismaking 8kennismaking 9

Buiten spelen

kyra en baily 23 hondenkyra en britt voor stalkyra en britt op grasbritt en kyrabritt kijkt ombritt bij sloot 3kom je buitenHé ik wil mee!slapende hondenkyra en britt slapendslapende honden lang
Na een dagje spelen is het goed uitrusten, Zzzzzzzz!

Het ijs en de rijp aan de bomen maakt van onze omgeving een sprookjeswereld. Maar de kou heeft ook nadelen. De sloten die de honden op het terrein hielden zijn nu bevroren en de honden gaan op avontuur. Dan weer lopen ze in de wei achter ons land bij de pony's van een buurman om paardenpoep te eten of de pony's op te jagen, dan weer lopen ze in de voortuin of op de weg voor het huis. We dichten allerlei gaten en leggen houtwallen aan onder de struiken, maar niets houdt de ondernemingslust van de honden in toom. Dan zetten we overal schrikdraad voor waar we geen honden willen hebben, ook buiten de poort, zodat de drie honden er niet meer vandoor kunnen gaan als de poort open gaat en dat helpt!

sloot en wei met sneeuwhuis met straat en sneeuwin de sneeuwootafdrukken in de sneeuw

Spelen

De honden vinden het heerlijk om aangehaald te worden. Maar als wij even geen tijd voor hen hebben vermaken ze zich best met elkaar.

baily en brittbritt met kyrarennenalle driestoeienspelenkyra en brittspelenspelenalle driebrittbritt

Honden en een vuilniszak

Britt en haar vriendinnen vinden het fijn om plastic emmers, gereedschap, werkhandschoenen, zakjes spijkers, plastic potten desnoods met een plant erin, lappen stof, kortom alles wat de baas laat liggen mee te nemen naar de wei om het daar heerlijk kapot te gaan bijten. Als je een vuilniszak uit de container weet te trekken heb je geluk, tenminste dat vinden onze honden.Het lekkers dat je eruit haalt neem je wel mee naar een plek waar je vriendjes het niet kunnen afpakken natuurlijk! Zo kom het dat het grasveld, de paardenbak en het pad bezaaid zijn met vuilnis! Stoute honden!!! Als je dan alle blikjes hebt uitgelikt, alle verpakkingen aan flarden hebt gebeten en al het plastic tot kleine stukjes hebt vermalen is het tijd om even uit te rusten.

rommeloveral rommelin het zonnetje

Vriendjes

alle driesamenBaily, Kyra en BrittsamenBrittbij de deurBritt in het zandbritt in het zandbritt lacht

Zomer 2009

in de weiKyra en Brittin het grasbrittbritt britt kijkt omhoogbritt bij de poelbij de poel

nieuwe katten

honden maken kennis met Lizmet lizBrittBritt met CocoBritt en Baily bij volièreBritt met katjeCoco en de hondenLizzy en BrittCoco en de hondenDonna, Britt en Baily

Vanaf woensdag 16 september 2009 mogen de katjes uit de volière en hebben heel wat te ontdekken. En Britt kijkt belangstellend toe. Op 26 september mogen de honden ook op het terras en het gaat heel goed. De katjes spelen met de staart van Britt, daar schrikt Britt een beetje van, maar snuffelen aan een katje vindt Britt fijn.

Britt en Bailybrittbritt en bailybritt, baily en KyraBritt,baily en Donnaliz,britt en kyra

Sneeuw

Op 17 december 2009 gaat het sneeuwen en het blijft tot Kerst liggen.

Kyra en Britt

maart 2010

De honden blijven een leuk onderwerp om te fotograferen!

alle drie op terras Briit kijkt in lensbrittbrittbritt blaftalle drie samenBritt en baily bij houtstapel

oktober 2010


De honden zijn inmiddels drie jaar oud. Ze hebben weer een dikke vacht en vinden het heerlijk om buiten te zijn ook al is het koud.

Februari 2011

Britt en Baily staan geduldig te wachten achter destroomdraad tot het baasje weer terug komt..

Getrimd

Bailey, Britt en Kyra gaan naar de trimsalon, om van hun dikke onderwol af te komen. De trimster is 4 uur bezig per hond. Als eerste is Baily aan de beurt op zaterdag 14 april. Baily komt lekker opgeknapt weer thuis met een 'kort koppie' en kale billen.

Dan is Britt aan de beurt op 21 april 2012, dat is wel nodig!

Britt vindt het erg spannend en het laatste uur wil ze niet meer meewerken en moet ik haar vasthouden. En wat een nette hond is ze weer! Op 28 april is Kyra aan de beurt.

In de sneeuw


december 2012

Plagen

Donna plagen blijft een leuke bezigheid voor Kyra en Britt.

donna plagen britt en kyradonna plagen britt en kyra

Getrimd

Britt en Baily gaan op woensdag 29 mei naar de trimsalon en op woensdag 12 juni 2013 is Kyra aan de beurt. Als ze terugkomen ruiken ze heerlijk fris naar shampoo en ze zien er weer keurig uit.

Ervoor en erna:

brittbrittbritt

Als Britt en Baily thuiskomen van de trimsalon ruiken ze heerlijk fris naar shampo en Kyra komt hen uitgebreid besnuffelen.

snuffelen kyra en brittbrittbrittbrittbrittbrittbrittbritt

Kyra en Britt


februari 2014

Bij de achterdeur


5 mei 2014

Britt 7 jaar oud

De vacht van Britt klit snel, omdat ze ervan houdt in de viezigheid te rollen en af en toe neemt ze een duik in de sloot, als ze weer eens ontsnapt. Ze houdt er nog steeds niet van om geborsteld te worden.

Britt
september 2014

 

 

 

 

 


Laatste update: 24 oktober 2015