Toby

Op 12 mei 2010 wordt Toby geboren, zoon van Donna. Het is haar eerste nestje dat ze heeft verstopt in de stal, maar loopt gezellig mee als we gaan zoeken. De kleintjes reageren op haar door zacht te piepen, wat het vinden van Toby en zijn broertje Boris erg makkelijk maakt.

We verplaatsen de jongen naar een paardenbox en maken daar een beschut holletje van stroobalen. Donna en haar baby's krijgen een doos met een kussen er in. Donna heeft geen bezwaar tegen tegen de nieuwe plek en we kunnen de jongen ook oppakken en aaien.

Donna met TobyToby twee dagen oud

Twee dagen oud

Toby twee dagen oudToby twee dagen oudToby twee dagen oudToby twee dagen oud

Kittens tante Lizzy

Op zondag 16 mei 2010 bevalt Lizzy van drie kittens.

Na een dag of tien gaan de oogjes open

4 weken oud

in doosjeop en hoopje

5 weken oud en nog meer kittens

Op 6 juni vinden we eindelijk het nestje van Coco
De kattenbak wordt gebruikt. De katjes zijn nu ongeveer 5 weken oud en klimmen uit het nest. Als je nu de stal binnenkomt komen ze bijna allemaal al piepend naar je toe.

Buiten in doosjeBoris en Toby
Boris en Toby

BorisToby

7 weken oud

thomas en Tobyboris, toby en mojitothomas en tobytobytobybobby en tobytobygroepje

Op 8 juli klimmen de eerste kittens uit de paardenbox, ze zijn dan 2 maanden oud. Op 24 juli zijn ze er allemaal uit en op 2 augustus, ruim een week later brengt Donna alle jongen mee naar het terras.

Heerlijk slapen...

en spelen...

en op onderzoek uit gaan!

Omdat we bang zijn de kittens niet allemaal tam te krijgen sluiten we hen begin augustus weer een paar weken op in 'de gele ruimte' in het bijgebouw. Daar gaan we vaak naartoe om met ze te knuffelen en te spelen. Donna gaat elke dag een poosje mee op bezoek bij haar kittens om haar niet van hen te laten vervreemden.

Zeven kleine katers in het raamkozijn


27 augustus

Op de veranda

12 sept.
12 september

7 kleine katers op een hoop


25 september 2010

Zonder Staart

Op 13 oktober '10 blijkt Toby's staart ernstig beschadigd te zijn. Op 14 oktober wordt hij geopereerd, zijn staart wordt geamputeerd en hij wordt meteen gecastreerd. Nu heeft hij alleen nog een stompje staart en moet een paar dagen bijkomen in een kooi. Na drie dagen mag hij weer rondlopen en hij moet wel even wennen aan het leven zonder staart. Hij krijgt nog een paar dagen pijnstillers en antibiotica. Na twee weken moeten de hechtingen er uit gehaald worden.

Op 27 oktober worden de tien hechtingen er uit gehaald en de wond ziet er goed uit.

Hoeveel katten passen er op schoot?

Met het kleine broertje...

Toby begint een dikker kopje te krijgen na zijn castratie. Het kitten-uiterlijk met het smalle snoetje is helemaal weg.

Zomer 2011

Op 28 maart 2012 komt Toby niet thuis. We melden hem aan bij Amivedi, bellen met de dierenambulance en het asiel, maar niemand heeft hem gezien. We hopen dat hij weer naar huis komt.


Laatste update: 24 oktober 2015