Overleden katten

Er wonen vijf buitenkatten bij ons nieuwe huis als we er op 4 februari 2008 komen wonen. Poema is een zwarte kater, die veel op stap is en vier poezen. De poezen zijn erg vriendelijk en nieuwsgierig. Waar de kinderen zijn

Spikey
spikeyop voerkistspikey

Marcel
marcel op stoelop stoelmarcel met blauw en groen oogmarcel

Marcel met één groen en één blauw oog.

Django
djangodjangodjangodjangodjango

Poema

Poema gaat er maar weer eens vandoor, al dat geflits bevalt hem niets...

Cheeto aangereden

Op 23 februari vinden we Cheeto dood aan de kant van de weg. Ze is aangereden. Wat jammer van zo'n gezond en aanhankelijk poesje! Ze is bij haar vorige baasje ongeveer drie jaar geworden.


Poema weg

Het is december 2008 en we hebben Poema al maanden niet gezien. We hebben geen idee waar hij uithangt en of hij nog leeft. Ook de buren, waar hij vaak langskwam hebben hem al lang niet gezien.

Poemakater PoemaPoema op terrasPoema

Spikey aangevallen

Januari 2009: We horen dat Spikey voer aan het opeten is van katten van een huis in de buurt, ze jaagt daarbij de andere katten weg. Onze dochter gaat haar ophalen. Spikey heeft niet gerekend op de nieuwe herdershond en loopt rustig achter onze dochter aan over de weg naar huis. De nieuwe hond en de andere rennen om het hek heen en jagen Spikey op. Die verdwijnt in een schuur en wordt daar door de honden gegrepen. Onze dochter komt thuis met Spikey in een doos, ze is in shock, helemaal onder de modder, met een zere poot en met grote schrikogen. Ze reageert nergens op en wil alleen maar liggen. Na een nacht slapen begint ze weer wat te lopen en weer te eten. Na een week loopt ze nog wel wat mank, maar komt ze de stal weer uit en miauwt weer voor het raam zoals altijd.

katten op hooispikeyspikey

Slapen Zzzzzzzzzzz

Hoewel de katten een ingewikkelder leven hebben gekregen sinds er hier drie enthousiaste honden rondlopen hopen we dat ze nog genoeg toe zullen komen aan hun hobby: slapen!

spikeydjangospikeyspikey slapendmarcelmarcelmarcelmarcelmarcel

Ik wil naar binnen...

Afscheid van Spikey, Marcel en Django

16 Mei 2009: Spikey is al meer dan een week niet thuis geweest en we beginnen ons nu echt zorgen te maken. Op het adres waar ze meestal lekker haar buikje rond gaat eten is ze niet gezien.
Op zondag 28 juni '09 moeten we afscheid nemen van Marcel. De dag ervoor komt ze thuis met hevige diarree. Het lijkt erop dat ze vergiftigd is. De muskusrattenvanger is zeer actief de laatste tijd en het zou kunnen dat ze van het gif voor de muskusratten heeft gegeten. Het waterpeil is wat lager dan normaal, dus kon ze er misschien bij. We zullen haar witte gestalte in het weiland missen op zoek naar muizen, haar blauwe en gele oog, haar gemiauw voor het raam van de keuken om een lekker hapje. Marcel, onze trouwste huiskat,die altijd wel ergens op een lekker kussen of bij de voordeur in de zon lag te slapen, is ongeveer 10 jaar geworden.
Django komt thuis met een slaphangend voorpootje, ze hijgt erg en wil niet eten. Waarschijnlijk is ze aangereden. Bij de dierenarts hebben we haar laten inslapen op vrijdag 7 augustus '09. Een droevig moment! We hebben vooral in de vakantieweken veel plezier aan Django beleefd, ze was steeds bij ons in de buurt en was heel aanhankelijk. Dag lieve Django we zullen je missen.

DjangoDjangoDjango op het grasDjango

 


Laatste update: 24 oktober 2015