Dina

Op 16 augustus '09 halen we Dina op. Ze is bij haar vorige baasjes aan komen lopen, wordt "Poes" genoemd en krijgt kort daarna jongen. Ze wordt gesteriliseerd, gechipt en geregistreerd op 21 oktober 2008. De dochter van de eigenaars neemt een zoon van Dina in huis en als de eigenaar niet meer voor Dina kan zorgen mag ook zij bij haar wonen. Dina kan het niet goed vinden met de katten in het gezin en die durven bijna niet meer naar huis te komen. Het lijkt beter om een nieuw huisje voor Dina te zoeken. Als ze bij ons komt wonen is ze ongeveer twee of drie jaar oud en ze heeft een behoorlijk dikke buik. De eerste twee dagen durft ze niet tevoorschijn te komen en ze doet erg boos tegen de jonge katjes. Na een poosje gaat dat steeds beter en na een week likt ze de kleintjes, alsof het haar kittens zijn.

Dina's eerste dagDina is bangDina met DonnaDinasamen etensamen eten

Sinds woensdag 16 september 2009 mogen de katten uit de volière en gaan we hen op de veranda voeren. Dina is erg bang, vooral de honden vindt ze heel eng en ze verstopt zich eerst weer een poosje. Ze zit de eerste week nog regelmatig in de oude volière of in de struiken daar vlakbij. Daarna gaat ze de voortuin in en de weg op. Door het wegkruipen (de eerste dagen dat ze hier was en de eerste dagen buiten) is ze is erg afgevallen en ze is nu een poes van normaal formaat. De eerste dagen dat ze buiten is zijn we bang dat ze wegloopt, maar als we roepen komt ze toch tevoorschijn en laat zich naar de veranda dragen om te eten. Na een paar dagan komt ze zelf om etenstijd naar de struiken bij het terras en komt als ze geroepen wordt. Ze zit graag op het bankje bij het keukenraam en kijkt naar binnen en miauwt om aandacht of eten.

DinaDina

Op 26 september mogen de honden ook op het terras en het gaat heel goed. De katjes spelen met de staarten van de honden en lopen tussen de honden door alsof er niets aan de hand is, maar Dina vlucht als ze de honden ziet. Dina blijft steeds meer bij de andere katten op het terras en slaapt ook regelmatig in een doosje met kussen. Ze schrikt niet meer van de honden al zal ze ze niet opzoeken. Ze is wel vaak te vinden is in het weitje van de ganzen en in het ganzenhok.

terras met Dina, Donna en Bailyoktober 2009Dinaop het bankje

Heel af en toe wil Dina wel even op schoot zitten.

op schootnovember 09

Sneeuw

Op 17 december 2009 gaat het sneeuwen en het blijft tot Kerst liggen.

op de verandaDina

Januari 2010

Lente

DinaDinadrie op de bankDina lizzy en donna op de bankDina in bloempot

Eind maart 2010 komt Dina niet meer thuis, voelt ze dat het met haar vorige baasje niet goed gaat, is ze weggelopen? We missen haar en hopen dat ze weer terugkomt.

 

 


Laatste update: 24 oktober 2015