Coco

Op 7 augustus 2009 zien we bij de dierenarts een briefje hangen waar een jong poesje wordt aangeboden ... zo komt Coco bij ons. Coco is geboren op 31 mei '09 in Wamel en ze heeft een zusje en twee broertjes.

Coco

Dezelfde dag zoeken we een vriendinnetje voor Coco en gaan kijken bij een ander adres in de buurt met jonge poesjes. Maar welk poesje is ècht het leukst en het liefst? We nemen ze maar allebei mee naar huis! Bij Coco denken we aan Coco Chanel en de kinderen zoeken voor de andere twee ook namen van beroemde ontwerpers: Donna Karan en Liz Clairborne. Donna en Lizzy voor intimi.

alledriesamencoco

Coco, Donna en Lizzy

Op 16 augustus komt ook Dina bij ons wonen, omdat haar baasjes niet meer voor haar kunnen zorgen. Dina en de andere poesjes moeten een paar dagen erg aan elkaar wennen, maar daarna kunnen ze vredig samen eten.

samen etensamen eten

Coco kan klimmen als de beste!

alle drie

Sinds woensdag 16 september 2009 mogen de katjes uit de volière en gaan we hen op de veranda voeren. Ze hebben het erg naar hun zin en hebben heel wat te ontdekken, de struiken en bomen, de kippen in het kippenhok, steentjes om mee te spelen, kleinen kriebelbeestjes, kikkers, alles is nieuw!. Coco zoekt af en toe nog de oude volière op, maar ze is nu vrijwel altijd op de veranda of het terras te vinden. Coco is erg ondernemend en is lang de aanhankelijkste gebleven. Ze wil, nu ze vrij buiten mogen rondlopen, niet meer zo vaak op schoot...daar heeft ze geen tijd voor, er moet gespeeld, geklommen en achter elkaar aan gejaagd worden! Coco is net een kwajongen, ze klimt in bomen en is allang opgehouden met dan angstig "mieuw" te roepen boven in een boom, ze heeft al een vogel gevangen en heeft regelmatig een buik en pootjes vol hars van de dennebomen.

CocoCoco en de hondenCocoLizzy en Cocotwee staartjesCocoCocoLiz en Coco

Op 26 september mogen de honden ook op het terras en het gaat heel goed. De katjes spelen met de staarten van de honden en lopen tussen de honden door alsof er niets aan de hand is.

Coco en de hondenterras met Dina, Donna en BailyCoco

Slapen...

Coco en Donna op bankjeCocoCoco

Lekker op schoot zitten is fijn als je klaar bent met spelen.

alle drie op schootop schootdrie poesjes op schootsamen op schootLiz en Cocoalle driesamen

Kijken bij paardrijden...

Coco in de boom

Sneeuw

Op 17 december 2009 gaat het sneeuwen en het blijft tot Kerst liggen.

op de verandaCocoCocospelen

Lente

CocococoCocolizzy en cocoalle drie op tafelalle drie op tafel

Vanaf ongeveer 3 juni 2010 zien we Coco niet meer bij ons huis. We weten niet waar ze is, maar we weten wel dat ze jongenheeft. Al hebben we die nog niet gezien. We hopen dat ze op een dag weer thuis komt.

Op 6 juni vinden we het nestje van Coco, doordat er een klein katje (Kiko) door de stal loopt te waggelen. We horen nog een katje piepen en na even zoeken onder allerlei puin en rommel vinden we een volledig zwart katje (Norit). Omdat Coco nergens te bekennen is leggen we de jongen bij Lizzy en Donna, waar ze meteen mogen drinken bij Donna. Diezelfde avond, na een feestje bij vrienden, horen we weer gemiauw en doorzoeken we weer alle rommel, maar geen katje. Na een poosje dringt het tot ons door dat het geluid uit het dak komt. Door een kier in de dakplaten zijn Kiko en Norit naar beneden gekomen. Het laatste katje halen we tussen het dak en de dakplaten vandaan en zetten we ook bij de andere jongen. We noemen het in eerste instantie Noortje, maar als het een katertje blijkt te zijn krijgt hij de naam Mojito. Als je nu binnenkomt komen ze bijna allemaal al 'mieuwend' naar je toe. De kattenbak wordt gebruikt. De katjes zijn nu ongeveer 5 weken oud en klimmen uit het nest.

Buiten in doosjenestje Coconestje CocoKikoNoortjeNorit
Het nestje van Coco

 


Laatste update: 24 oktober 2015