Liz

Op 7 augustus 2009 zien we bij de dierenarts zien we een briefje hangen waar een jong poesje wordt aangeboden...zo komt Coco bij ons. Dezelfde dag zoeken we een vriendinnetje voor Coco en gaan kijken bij jonge poesjes in Altforst. Maar welk poesje is ècht het leukst en het liefst? We nemen ze maar allebei mee naar huis! Bij Coco denken we aan Coco Chanel en de kinderen zoeken voor de andere twee ook namen van beroemde ontwerpers: Donna Karan en Liz Clairborne. Donna en Lizzy voor intimi. Coco is geboren op 31 mei '09 en de andere twee op 15 juni.

alledriesamenliz en donnacocoDonnaLiz

Coco, Donna en Lizzy

alle drieLizzyLizzy

Lizzy kan klimmen als de beste!

Sinds woensdag 16 september 2009 mogen de katjes uit de volière en gaan we hen op de veranda voeren. Ze hebben het erg naar hun zin en hebben heel wat te ontdekken, de struiken en bomen, de kippen in het kippenhok, steentjes om mee te spelen, kleinen kriebelbeestjes, kikkers, alles is nieuw!. Liz is de aanhankelijkste van de drie en zit graag op schoot. Maar ze speelt ook graag. Er wordt heel wat gespeeld, geklommen en achter elkaar aan gejaagd!

LizzyLizzyLizlizzyLizzy en Britthet is nog een beetje englizzy en DonnaLizzy en CocoLiz en Cocotwee staartjesLizzy

Op 26 september mogen de honden ook op het terras en het gaat heel goed. De katjes spelen met de staarten van de honden en lopen tussen de honden door alsof er niets aan de hand is.

met britt en baily

Slapen...

Donna en Liz slapend op bankDonna en Liz

Lekker op schoot zitten is fijn als je klaar bent met spelen.

alle drie op schootop schootdrie poesjes op schootsamen op schootLiz en Cocoalle driesamen

Herfst

Oktober 2009.

herfst

Kijken bij paardrijden...

in de paardenbakIn de boom bij de paardenbak

Sneeuw

Op 17 december 2009 gaat het sneeuwen en het blijft tot Kerst liggen.

Lizzyop de veranda

Lente

lizzyLizzylizzy en donnalizzy en cocoalle drie op tafelalle drie op tafellizzylizzylizzyLizzylizzydonnadrie op de bankDina lizzy en donna op de bankLiz

Jonge poesjes

Op zondag 16 mei 2010 bevalt Lizzy van drie kittens. Ze kruipt in de stal in het doosje heel dicht tegen Donna aan en likt Donna's jongen, die 12 mei geboren zijn. Donna helpt haar met het drooglikken van de jongen en ze mogen bij haar drinken. Het laatste (grijze) katje zie ik geboren worden. Lizzy en Donna zorgen nu samen voor de vijf kittens en gaan ook samen erop uit om te eten. Voor zover we kunnen zien is het grijze katje een poesje en de andere twee zijn katertjes.

4 weken oud

in doosjeop en hoopje

5 weken oud en nestje van Coco

Op 6 juni vinden we het nestje van Coco, doordat er een klein katje (Kiko) door de stal loopt te waggelen. We horen nog een katje piepen en na even zoeken onder allerlei puin en rommel vinden we een volledig zwart katje (Norit). Omdat Coco nergens te bekennen is leggen we de jongen bij Lizzy en Donna, waar ze meteen mogen drinken bij Donna. Diezelfde avond, na een feestje bij vrienden, horen we weer gemiauw en doorzoeken we weer alle rommel, maar geen katje. Na een poosje dringt het tot ons door dat het geluid uit het dak komt. Door een kier in de dakplaten zijn Kiko en Norit naar beneden gekomen. Het laatste katje halen we tussen het dak en de dakplaten vandaan en zetten we ook bij de andere jongen.
Als je nu binnenkomt komen ze bijna allemaal al 'mieuwend' naar je toe. De kattenbak wordt gebruikt. De katjes zijn nu ongeveer 5 weken oud en klimmen uit het nest.

Buiten in doosje
Het nestje van Lizzy
nestje LizzyBobby
Bobby Bodil en Thomas

Thomas

Afscheid van Lizzy

Vanaf half juni 2010 zien we Lizzy niet meer bij ons thuis. We weten niet waar ze is en missen haar erg. We hopen dat ze op een dag weer thuis komt.

 


Laatste update: 24 oktober 2015