Donna

Op 7 augustus 2009 zoeken we een vriendinnetje voor Coco en gaan kijken in Altforst bij jonge poesjes. Maar welk poesje is ècht het leukst en het liefst? We nemen ze maar allebei mee naar huis! Bij Coco denken we aan Coco Chanel en de kinderen zoeken voor de andere twee ook namen van beroemde ontwerpers: Donna Karan en Liz Clairborne. Donna en Lizzy voor intimi. Coco is geboren op 31 mei '09 en de andere twee op 15 juni.

alledriesamenliz en donnacocoDonnaLizalle drie Liz en Donna
De katjes kunnen klimmen als de beste!

Sinds woensdag 16 september 2009 mogen de katjes uit de volière en gaan we hen op de veranda voeren. Ze hebben het erg naar hun zin en hebben heel wat te ontdekken, de struiken en bomen, de kippen in het kippenhok, steentjes om mee te spelen, kleinen kriebelbeestjes, kikkers, alles is nieuw!. Donna is erg ondernemend. Ze wil niet zo vaak op schoot...daar heeft ze geen tijd voor, er moet gespeeld, geklommen en achter elkaar aan gejaagd worden!

Lizzy en Donnalizzy en DonnaDonna, Britt en BailyDonnaDonnaDonnaDonna

Op 26 september mogen de honden ook op het terras en het gaat heel goed. Donna speelt fanatiek met de staart en de vacht van Kyra, een heel grappig gezicht is dat. De anderen lopen tussen de honden door alsof er niets aan de hand is.

kyra en donnadonnamet brittmet bailymet bailyterras met Dina, Donna en Baily

Slapen...

Coco en Donna op bankjeDonna en Liz slapend op bankDonna en LizDonnaalle drie op schootdonna

Lekker op schoot zitten is fijn als je klaar bent met spelen.

op schootDonnadrie poesjes op schootsamen op schootalle drie

Sneeuw

Op 17 december 2009 gaat het sneeuwen en het blijft tot Kerst liggen.

Donnaop de veranda

Lente

lizzy en donnadonnaDonnadonnaalle drie op tafelalle drie op tafeldonnadonnadrie op de bankDina lizzy en donna op de bank

Jonge poesjes

Donna krijgt een dikke buik.

Op 12 mei 2010 bevalt Donna van haar eerste nestje. Ze heeft ze verstopt in de stal, maar loopt gezellig mee als we gaan zoeken. De kleintjes reageren op haar door zacht te piepen, wat het vinden van de twee poesjes erg makkelijk maakt.

Boris

We verplaatsen de jongen naar een paardenbox en maken daar een beschut holletje van stroobalen. Donna en haar baby's krijgen een doos met een kussen er in. Donna heeft geen bezwaar tegen tegen de nieuwe plek en we kunnen de jongen ook oppakken en aaien. Donna is erg lief, aanhankelijk en geniet van de aandacht!

Donna met TobyDonna met jongenBoris

Twee dagen oud

Toby en Boris twee dagen oudToby twee dagen oudToby twee dagen oudBoris twee dagen oudBoris twee dagen oudBoris twee dagen oud

Kittens Lizzy

Op zondag 16 mei 2010 bevalt Lizzy van drie kittens. Ze kruipt in de stal in het doosje heel dicht tegen Donna aan en likt Donna's jongen. Donna helpt haar met het drooglikken van de jongen en ze mogen bij haar drinken.

in doosjeop en hoopje

5 weken oud en nestje van Coco

Op 6 juni vinden we het nestje van Coco, doordat er een klein katje (Kiko) door de stal loopt te waggelen. We horen nog een katje piepen en na even zoeken onder allerlei puin en rommel vinden we een volledig zwart katje (Norit). Omdat Coco nergens te bekennen is leggen we de jongen bij Lizzy en Donna, waar ze meteen mogen drinken bij Donna. Diezelfde avond, na een feestje bij vrienden, horen we weer gemiauw en doorzoeken we weer alle rommel, maar geen katje. Na een poosje dringt het tot ons door dat het geluid uit het dak komt. Door een kier in de dakplaten zijn Kiko en Norit naar beneden gekomen. Het laatste katje halen we tussen het dak en de dakplaten vandaan en zetten we ook bij de andere jongen. We noemen het in eerste instantie Noortje, maar als het een katertje blijkt te zijn krijgt hij de naam Mojito.
Als je nu binnenkomt komen ze bijna allemaal al piepend naar je toe. De kattenbak wordt gebruikt. De katjes zijn nu ongeveer 5 weken oud en klimmen uit het nest.

Het nestje van Donna

Boris en TobyBuiten in doosje
Boris en Toby

BorisToby

De nestjes van Lizzy en van Coco
nestje Lizzynestje Coco
Bobby, Bodil en Thomas, Mojito, Kiko en Norit

Half juni verdwijnt ook Lizzy en Donna neemt de zorg voor de acht kittens op zich. Het is een heel lief moedertje.

7 weken oud

thomas en Tobynorit en kiko
Thomas en Toby, Norit en Kiko

mojito, kiko, thomas en bodiltoby
Mojito, Kiko, Thomas, Bodil, en Boris

bobbygroepje
Bobby

Op 8 juli klimmen de eerste kittens uit de paardenbox, ze zijn dan 2 maanden oud. Op 24 juli zijn ze er allemaal uit en op 2 augustus, ruim een week later brengt Donna alle jongen mee naar het terras. Omdat we bang zijn de kittens niet allemaal tam te krijgen sluiten we hen weer een paar weken op in 'de gele ruimte' in het bijbegouw. Daar gaan we vaak naartoe opm ze te knuffelen en om met ze te spelen. Donna gaat elke dag een poosje op bezoek bij haar kittens om haar niet van hen te laten vervreemden. Het is goed dat ze niet meer bij haar kunnen drinken, dan kan ze weer wat dikker worden.

Zeven kleine katers in het raamkozijn

27 augustus 2010

Felix

Op zondag 19 september 2010 bevalt Donna van haar tweede nestje. Ze heeft de jongen in een hoekje op een hoopje vlas neergelegd dus zijn ze gemakkelijk te vinden. We leggen ze weer in een paardenbox in een kratje op een kussentje.

donna zwangerdikke buikjongen 19 sept

Donna begint het nestje steeds meer te verwaarlozen en als we dat merken zijn de katjes al sterk afgekoeld en is de kleinste al wat uitgedroogd. Meteen gaan we bijvoeren, bij gebrek aan beter beginnen we met koffiemelk verdund met water. De volgende ochtend ligt de kleinste alleen in de paardenbox en Donna heeft de andere twee versleept naar de veranda. Het kleintje wordt daar ook weer bij gelegd, maar een poosje later is het dood.'s Avonds gaat ook het tweede cypertje dood. Het zwart/bonte katje leeft nog steeds en krijgt nu regelmatig een flesje kittenmelk. Voor de nacht en voor de uren dat Donna aan de wandel gaat geven we hem een kruik. We denken dat het een katertje is en noemen hem Felix. Gelukkig mag Felix wel bij zijn mama slapen op de veranda en ze laat hem ook wel drinken. We hopen dat hij uit zal groeien tot een grote gezonde kat.

Donna kijkt helemaal niet meer om naar Felix, maar is wel iets vriendelijker tegen de andere kleine katers.


25 september 2010


24 oktober

Donna en Nino

Donna is er graag bij als er iets met Nino gedaan wordt.


februari 2011

In de stal

Onder de kap is het goed toeven, maar Donna heeft ook haar plekje gevonden in de stal en geniet van het hooi en stro om heerlijk in te slapen.


december 2011

april 2012

Plagende honden

Donna plagen blijft een leuke bezigheid voor Kyra en Britt.

donna plagen britt en kyradonna plagen britt en kyra
mei 2013


juni 2014


september 2014

Nazomer

Het is een heerlijke nazomer met prachtig weer.


oktober 2014

 

 

 

 

 

 


Laatste update: 24 oktober 2015