Borstelbeertje Julius

Julius is een borstelbeertje in de kleuren goud / lilac en geboren op 8 september 2001. We hebben hem gekocht van Lia Schollevaar uit Capelle a/d IJssel. Hij komt bij ons wonen als hij vijf weken oud is.

vijf weken oud baby's van Julius en Lola

Na een poosje mag hij gezellig bij Lola logeren en samen krijgen ze schattige baby's. Julius heeft er erg veel moeite mee om alleen te zitten en daarom kopen we er voor hem een vriendje bij: Olivier. Het gaat heel goed met deze twee tot Olivier damesbezoek heeft gehad. Dan vinden de twee beren elkaar niet meer zo lief en moet de kooi nodig in tweeën gedeeld worden. Er komen nog twee beertjes bij en Julius mag bij de zeugjes wonen. Daarom wordt hij 21 februari 2003 gecastreerd. De eerste dagen is hij een zielig hoopje cavia, maar hij knapt gelukkig snel weer op. Na een poosje zijn er nog wat problemen met een abces, maar ook dat is gelukkig snel weer voorbij.

pas gecastreerd

Nu woont Julius bij de dames en heeft een heerlijk leventje. 's Avonds maakt hij een rondje door de kamer als hij niet te moe is van al het wiebelkonten. Het is voor een klein beertje een hele klus om de hele harem tevreden te houden en
genoeg aandacht te geven.

Julius mooie beer in de ren  in de ren
28 aug 05 mooie Julius

Julius is op 1 oktober 2005 nagekeken door dierenarts Krista Caers tijdens de Knoeveldag en zij constateerde een liesbreuk, waardoor vetweefsel in het zakje geduwd wordt. Gelukkig hebben cavia's bijna nooit last van een beknelde breuk daarom hoeft er niets aan gedaan te worden.

Julius op de onderzoekstafel

Op 8 september 2006 is Julius vijf jaar geworden, hoera!


15 oktober 2006

Op 2 februari 2007 blijkt Julius samen met vier andere hokgenootjes oogontsteking te hebben. De dierenarts denkt dat het na een week behandelen met cavasan wel over zal zijn, maar op 4 februari zitten ze alle vijf erg in elkaar gedoken en ik besluit ze allemaal antibiotica (Docoral) en Yakult te geven. Julius knapt weer helemaal op en 1 april verhuist hij met zijn harem naar buiten.


24 november 2007


22 december 2007

Julius wordt ziek en krijgt allerlei bulten onder zijn buik, in de oksels en in zijn hals.
Op zaterdag 31 mei 2008 ligt hij dood in het hok met Alisha tegen hem aan, hij is 6 jaar en 8 maanden oud geworden.

Dag lieve Julius!


Laatste update: 24 oktober 2015