Ruszeugje Bianca

Bianca is hier geboren op 9 december 2003 en we noemden haar Savannah. Onze zoon heeft haar gekregen en heeft haar Bianca genoemd.

baby

Ze is de dochter van Baboeschka en Amadeus. Ze heeft een lichtere rustekening kunt zien en haar vacht is zachter en witter dan die van de andere rusjes.

een hoopje baby's close-upBiancavan opzij

Als baby heeft Bianca zich verslikt wat een beschadiging in haar longetjes heeft veroorzaakt. Je hoort haar longetjes piepen als ze zich inspant of als ze bang is.

Bianca oktober 2005BiancaBianca in handdoek

wat is ze toch mooi onze blanke dame... Soms is Bianca niet meer zo blank, dan moet ze in bad van haar baasje...


15 oktober 2006 en Weer in het binnenhok... 10 november 2006

Op 2 februari 2007 blijken een aantal hokgenootjes oogontsteking te hebben en Bianca krijgt preventief ook een paar dagen zalf in de oogjes. Als de gezonde zeugjes in de ren zitten om het hok goed te kunnen ontsmetten zien we dat Bianca rode plasjes produceert. Meteen krijgt ze collo�daal zilverdruppels en Eurologist. Bianca knapt weer op, af eb toe zit ze nog wel eens te dutten met haar haartjes omhoog.

Op 1 april '07 gaan de cavia's weer naar buiten.

24 november 2007

Afscheid van Bianca
Op 1 januari 2008 heel vroeg in de ochtend tref ik Bianca bijna levenloos aan. Ze voelt koud aan en reageert nauwelijks op mijn aanraking. Haar oogjes staan dof. Ik leg haar in een warm doosje met wat hooi en een warme handdoek. In dat doosje is ze overleden. We zullen Bianca erg missen. Met geen cavia is zoveel gespeeld en gesold als het Bianca. Ze was de eerste cavia van onze zoon en ze is vier jaar oud geworden.
Hier kun je meer foto's zien van haar spelend met haar baasje.

Laatste update: 24 oktober 2015