Alpacabeertje Olivier

Olivier is een rode Alpacabeer. Gekocht in Hendrik Ido Ambacht, als vriendje voor Julius en mannetje van Lola. Hij is is geboren op 2 februari 2002 en op 24 februari mag hij mee naar huis. Hij kan heel goed met Julius opschieten. Na een paar weken begint zijn krullerige vacht te groeien.

drie weken oud Olivier jong

Als Olivier drie maanden oud is lijkt hij helemaal niet meer op het kleine krullenkopje van het begin. Oliviers vacht groeit hard en het wordt een heel mooie Alpacabeer.

drie maanden oud stoere beer in de buis op z'n mooist

Olivier heeft met Lola samen drie keer een nestje:

Lola's tweede nestje Lola's derde nestje Lola's vierde nestje

Olivier is een vriendelijke beer, die meteen bij de tralies komt kijken als je in de buurt komt. Hij vindt het wel aardig om op schoot te zitten, maar dingen als haren of nagels knippen daar heeft hij een enorme hekel aan.

mooie beer lang haar

In oktober 2004 krijgt Olivier kale plekken. Ik behandel hem en om de plekken beter in de gaten te kunnen houden en om het haar weer gelijkmatig te laten aangroeien knip ik Olivier kaal. Maar of hij daar nou zo van opknapt... Gelukkig groeit het haar weer goed aan!

arme blote beer Olivier dec 04de slimste blik

Weer vader
Op zaterdag 10 december 2005 is Olivier weer vader geworden, De moeder is Petit Chgapeau.
Een baby is half in het vlies is blijven liggen. Het is een rood zeugje van 100 gram. Gelukkig zitten onder Petit Chapeau drie springlevende ukjes. Het zijn alledrie beertjes en alledrie prachtig rood.
Chico weegt 92, Chester 97 en Charlie 95 gram.

lieve beer21 augustus 2005

Olivier

Olivier zit niet zo lekker in zijn vel. Sinds begin december 2005 heeft hij af en toe heeft hij last van verstopping van de blindedarmkeutels en zijn voorpootje is erg dik. Het lijkt meer op de poot van een echte beer dan van een caviabeertje. De vitamine B pilletjes, die ik hem wil geven ivm de verstopping weigert hij door te slikken. Hij kauwt er wel op,maar spuugt de kruimels zorgvuldig weer uit. Arme Olivier! Olivier een beetje nat van de Biotex dik voetje voetje met korstje

Desiree van Knoevel stuurt op 12 januari 2006 medicijnen voor Oliviers pootje. Het lukt boven verwachting om hem zijn medicijnen uiteindelijk te laten doorslikken. Hij krijgt nu twee maal per dag een druppel colloidaal zilver, een kwart tablet Meridian Passage in zijn bekje en zilverzalf op zijn voetzooltje. Na twee weken krijgt hij een keer per dag een kwart tablet. Na verloop van een paar weken stop ik met de zilverzalf, het colloidaal zilver en na een poosje ook met de tabletjes.


Op 2 februari 2007 is Olivier 5 jaar oud! Op dinsdag 10 juli 2007 ligt Olivier dood in het hok, Olivier is 5,5 jaar oud geworden.

� Back


Laatste update: 24 oktober 2015