Rustesselbeertje Dostojevski

Dostojevski is een tesselbeer met rustekening en is geboren op 17 maart 2003. Als hij bij ons komt wonen op 17 april 2003 is het net een schaapje met zijn witte krulvacht. Hij is geboren bij Loes Heijkoop in Capelle a/d IJssel. Zijn moeder is Poetin een prachtige rustessel en zijn vader is Marco een creme tessel.

vier weken oud met verkleurend neusje kerst mooie beer

Hij groeit uit tot een mooie beer en is zeer fotogeniek. Dostojevski gaat logeren bij Sacha en Noe Noe, die ergens anders wonen en krijgt met hen leuke baby's.

Doenja Sascha met Sabine, Dosja en Donnie

Ook hier in huis krijgt Dostojevski damesbezoek. Samen met Isabel krijgt hij drie mooie baby's op 9 december 2003.

met isabel Callisto Carmen en Claudius

Rhea en Dostojevski krijgen samen op 7 april 2003 Picasso, Pablo, Muchcha en een zeugje dat de bevalling niet heeft overleefd.

tesselbeertje en alpacazeugje Rhea's eerst nestje

Op 13 november 2003 krijgen Doenja en Dostojevski bij Doenja's baasje: Moriaantje, Teddy en Mixy.
Mixy leeft jammer genoeg maar een paar dagen.

met Doenja

Doenja's baby's

Dan komt Ciska hier logeren. Ze komt helemaal uit Rotterdam en samen krijgen
ze op 9 april 2005 mooie baby's.

Dostojevski en Ciska baby's Ciska

dostojevski portretDostojevski achter tralies

eten! 21 augustus 2005in slaaphuisje
Waar blijft mijn eten!?!

In februari 2006 is Dostojevski niet zo fit, hij eet ineens veel minder hooi en zijn brokjes laat hij ook vaker staan. We proberen hem een lekker prakje te voeren liefdevol door de kinderen samengesteld, wat heel fijn geknipt hooi, geweekte brokjes en heel fijn gesneden wortel. Het wordt hem geduldig met een lepeltje opgevoerd. Dosje laat het gelaten over zich heen komen en hij krijgt zo toch behoorlijk wat binnen. Alleen hadden we hem beter een slabbetje om kunnen doen....

bijvoeren 8-2-06

Het bijvoeren heeft wel effect, Dostojevski komt wat aan in gewicht en gaat zelf ook weer wat eten. Hij krijgt nu ook twee keer per dag Science Recovery Diet met een spuitje. Het restje doe ik dan over de geweekte korrels. Op 10 februari is het is tijd voor een bezoek aan de dierenarts. De dierenarts kan de kiezen niet goed bekijken, omdat Dostojevski veel eten in zijn bekkie heeft. Voor verder onderzoek wordt hij door verwezen naar een dierenarts in Driebergen, waar we op 15 februari terecht kunnen. Hij krijgt een roesje en hij wordt uitgebreid onderzocht. Er wordt niets gevonden, maar het kan zijn dat hij pijn aan zijn kiesjes of kaak heeft. Anders kan het ook suikerziekte zijn of er kan iets mis zijn met de nieren. Dat kan alleen door bloedonderzoek vastgesteld worden. Dosje krijgt een pijnstiller mee (Carprofen Drops) en we moeten 24 uur lang kijken hoeveel hij precies drinkt. Voor zijn darmen heb ik medicijnen gevraagd en kreeg een mengeling van Prepulsiet, Airopax (tegen gas in de darmen) en etoclopramide. De andere twee zijn tegen misselijkheid en om de eetlust op te wekken.

Dostojevski is rond 22 februari '06 weer begonnen met brokjes eten en hij duikt zelfs meteen zijn voerbak in als je die opnieuw vult. Hij krijgt in overleg met de dierenartsassistente nog een keer per dag zijn drankje. Met de pijnstiller ben ik 21 februari gestopt en met de geweekte korrels een paar dagen later. Hij eet wel minder dan anders, maar hij valt niet af. We laten verder onderzoek voorlopig achterwege.

Op 2 januari 2007 is Dostojevski weer ziek. Bijvoeren en medicijnen geven lukt niet goed meer en op 4 januari ligt hij dood in zijn huisje. Hij is drie jaar en negen maanden oud geworden.

Dag lieve witte wollige Dosje, we zullen je missen!

 


Laatste update: 24 oktober 2015