Ruszeugje Baboeschka

Baboeschka is de dochter van Ninotchka en leenbeer Rus. Ze is geboren op 11 januari 2003.

met mama en zusjes

De baby's heten Baboeschka, Verushka en Elena. Op deze foto's is ze een dag oud met nog helemaal roze oortjes, pootjes en neusje. Al na twee dagen beginnen de oortjes licht te verkleuren en als ze vijf weken oud is kun je al duidelijk zien dat ook het neusje en de pootjes donkerder worden.

vijf weken oud in het hok

Haar neusje begint steeds meer te kleuren en als ze tweeëneenhalve maand oud is, te zien op de foto hier onder, kun je zien dat de tekening heel mooi wordt.

mooi neusjetweeeneenhalve maand oud

Baboeschka gaat op bezoek bij Amadeus en samen krijgen ze op 9 december '03 vijf mooie baby's: Saronno, Santiago, Salvador, Savannah en Siënna.

Amadeus en Baboeschka Baboeschka met haar eerste nestje met dochtertje Biancadrie generaties rus

Rusdochtertje Savannah blijft hier wonen en gaat Bianca heten. Op de 4e foto zie je haar met haar mama en haar oma.

 

moeder en dochtermooi kopje

Baboeschka kan zich soms erg vies maken. In het binnenhok ligt ze vaak onder het trapje te slapen en als iemand die �p het trapje zit nodig moet plassen... Ze moet af en toe �cht in bad om weer een mooie witte dame te worden.

Baboeschka

In juni 2006 wordt Baboeschka ziek. Ze plast zichzelf onder, ruikt vies en wil niet meer eten. Ik begin met dwangvoeren, denk aan blaasontsteking en neem haar op 7 juni mee naar de dierenarts. Ze krijgt antibiotica voor de blaas, maar volgens de Dierenarts is ook haar lever vervet doordat ze aan het vasten is. Waarom ze vast is nog niet duidelijk, wel heeft ze wondjes in haar bekje. Baboeschka wordt steeds zieker. Als de medicijnen en pijnstillers er niet voor zorgen dat ze weer zelf gaat eten besluiten we op 14 juni naar haar kiezen te laten kijken en er wordt bloed afgenomen. Ook daar komt niet echt iets uit. Ik overweeg om haar te laten inslapen, maar de dierenarts wil nog ��n ding proberen: hij spuit haar vitaminen in en geeft haar een injectie met stero�den (Nandrolon). Wonder boven wonder gaat het dwangvoeren steeds iets gemakkelijker en Baboeschka valt niet meer af. Na verloop enkele dagen knabbelt ze weer aan wat groen en daarna begint ze weer zelf te eten. Daarna gaat het steeds iets beter met haar. Tijdens onze vakantie wordt ze samen met Zaza liefdevol verzorgd op haar vakantieadres en daar gaat het steeds beter. Als we haar ophalen is ze weer helemaal opgeknapt al is ze nog wel wat magertjes. Ze is een echt een bleekneusje geworden.


15 oktober 2006

Op 25 oktober 2006 heeft Baboeschka ons verlaten. Ze is dood in het hok gevonden door de oppas die de dieren verzorgde tijdens onze herfstvakantie. Toen ze in juni erg ziek was dachten we haar te verliezen, maar ze knapte weer op en leek weer redelijk gezond. Nu, bijna vijf maanden later, is ze plotseling toch overleden. Ze is drie jaar en negen maanden oud geworden.

Rust zacht lieve Baboeschka!


Laatste update: 24 oktober 2015