Gladhaarzeugje Sjoe-Sjoe

Sjoe-Sjoe is de dochter van Knabbel, onze eerste cavia. Sjoe-Sjoe is geboren op 9 november 1999. Ze wordt geboren op de kleine bovenverdieping van het hok en als Knabbel haar gaat schoonlikken valt Sjoe-Sjoe steeds bijna door het trapgat naar beneden. Als dat echt gebeurt leg ik haar weer terug en houd mijn hand voor het trapgat. Al snel ligt het kleintje op mijn hand en Knabbel likt gewoon verder.

mama kusjemooie baby

De naam wordt bedacht door onze dochter, die voor de grap een gerecht van de chinees noemt als naam, maar dat nog niet goed kan uitspreken. Sjoe-Sjoe blijkt gelukkig een zeugje te zijn en ze blijft bij ons wonen.

samen op schoot

Sjoe-Sjoe groeit voorspoedig op en ze is een leuke ondernemende cavia.
Op schoot zitten vindt ze niet zo fijn. Ze rent liever door de kamer. Stil zitten in het bakje van de weegschaal is ook niet zo'n succes.

wat gebeurt daar?op de weegschaal

Nu ze wat ouder is wordt ze ook wat rustiger. Je kunt nu heerlijk met haar knuffelen op schoot en ze vindt het heerlijk om onder haar kinnetje gekriebeld te worden. De kinderen vinden haar de mooiste cavia die we hebben en volgens hen zou zij zeker een show kunnen winnen.

Lief snuitjelekker onder kinnetje kriebelenSchattige Sjoesop het gras 25 mrt 0521 augustus 2005

Sjoe-Sjoe zes jaar

Hieperdepiep hoera, Sjoe-Sjoe is op 9 november 2005
zes jaar geworden.

Zes jaar oud

Groot verdriet: Sjoe-Sjoe is er niet meer!

Onze mascotte, de eerste caviababy hier geboren, de vrolijke 'woeste' Sjoe-Sjoe, die haar rondjes liep door de kamer, altijd actief altijd nieuwsgierig. Sjoe-Sjoe die er niet van hield om op schoot te zitten, maar wel zelf op je schoot klom voor een lekker hapje. Vanochtend liep ze alleen even langs met voeren. Ze pakte niet als altijd alvast een brokje voor ik het bakje kon neerzetten. Dat had me moeten alarmeren. Vanavond toen ik andijvie ging voeren pakte ze het niet aan. Ik ging zoeken en kon haar niet meteen vinden in het donker. Toen wist ik dat het mis was! Sjoe-Sjoe lag heel vredig op haar zij, een oog helder open alsof ze zo weer zou opstaan. Sjoe-Sjoe is op 18 oktober 2006 overleden. Ze zou op 9 november zeven jaar oud zijn geworden.


 


Laatste update: 24 oktober 2015