Rexzeugje Zaza

Zaza is een rood/bont rexzeugje en ze is geboren op 22 januari 2002.Ze is nog heel klein als we haar gaan halen. Het stormt die dag en we moeten om bij Zaza's baasje te komen over een hobbelige weg rijden met allemaal diepe kuilen. Het land achter het huis is onder water gelopen en om in de stal van de cavia's te komen moeten we door het water heen lopen.


Zaza vijf weken oud.

Ze is al snel gewend aan de andere cavia's en ze vindt het heerlijk om door de kamer te lopen. Zaza is wel erg ondeugend en ze knaagt graag aan de meubels. Ze vindt spelen heel leuk, bijvoorbeeld met de grote kartonnen buis. De buis begint dan heen en weer te wiebelen en je hoort krabbelende nageltjes op het karton. Kiekeboe daar is Zaza.


In de zomervakantie 2002 mag Zaza logeren bij een mooie rexbeer Clint.

Zaza krijgt drie mooie baby's op 26 september 2002. Het zijn drie beertjes: Max, Boris en Frederik.

Max,
Boris en Frederik
Frederik groeit niet zo goed, hij krijgt extra melk uit een spuitje en al snel is hij net zo dik als zijn broertjes.

Zaza ziek

Op zaterdag 17 juni '06 blijkt Zaza ineens erg afgevallen te zijn. Ze is behoorlijk ziek ineens. De dierenarts had op 7 juni haar buikje onderzocht omdat ze vreemde keutels produceerde, maar kon niets bijzonders vinden. Ze heeft een beetje een snotneusje. Ze krijgt medicijnen: antibiotica en het drankje voor de buik (ook met succes gebruikt bij Baboeschka). Ik hoop haar zover te krijgen dat ze weer zelf gaat eten. Ze loopt steeds achter de kontjes van de andere cavia's aan, omdat ze waarschijnlijk zelf niet of niet voldoende blindedarmketeltjes maakt. Als ze in bad gaat is het maar een klein hoopje cavia. Haar ogen hebben een blauwe waas gekregen en ik begin te zalven met Cavasan. Na een paar dagen is het snotneusje weg en de ogen worden iets helderder. Maar ze ziet er nog steeds heel ziek uit en ze eet nauwelijks zelf. Arme Zaza!

Zaza in bad
dwangvoeren



Even bijkomen...

Zaza is er niet meer...

Zaza en Baboeschka gaan samen logeren en worden liefdevol verzorgd op hun vakantieadres. Met Zaza gaat het steeds slechter en het dwangvoeren gaat steeds moeilijker. Op zondag 16 juli overlijdt ze. Ze is vier jaar en acht maanden oud geworden. Ze krijgt een mooi grafje op haar vakantieadres en onze dochter maakt thuis een gedenkhoekje voor haar.

Dag lieve Zaza we zullen je missen!!!


« Back


Laatste update: 24 oktober 2015