Peruvianzeugje Isabel

Isabel wordt geboren op 29 oktober 2002 in de Gooise kelder van Ina Hendrikse in Bussum. Wat een lief hummeltje is het als ik haar ga ophalen.

vijf weken oudlief klein neusje
Ze is erg schuw en het duurt maanden tot ze een beetje rustig op schoot blijft zitten. Rondlopen vindt ze wel heerlijk en regelmatig gaat ze op onderzoek uit in de kamer.

op onderzoek uitIsabel kijkt naar buiten

Als haar haartjes te lang worden moet ze naar de kapper, maar Isabel wil echt niet stil blijven zitten, daarom wordt ze bovenop een 'torentje'gezet. Ze durft niet te springen dus moet ze wel blijven zitten.

haartjes knippenRavi en isabel

Isabel gaat logeren bij prachtige langhaarbeer Ravi, maar helaas worden uit deze mooie combinatie geen jongen geboren.

Isabel met haar eerste nestje

Later gaat Isabel op bezoek bij Dostojevski onze rustesselbeer en dan krijgt ze op 9 december 2003 drie prachtige baby's: sheltiezeugje Carmen, langhaarbeertje Callisto en sheltiebeertje Claudius.Op dezelfde dag krijgen ook Lola en Baboeschka hun jongen. Negen baby's op negen december.

eerste dagpas geboren

babynegen baby's op één dag

mooie Isabel

Dehaantjes' kapsalon

Na onze vakantie in Baarn (mei 2005) troffen we Isabel anders aan dan we haar hadden achtergelaten... Bianca heeft flink haar best gedaan op deze speciale coupe.

Isabel kaalgegeten

Op 19 juni 2005 vind ik Isabel levenloos onder in het hok. De dag ervoor heeft ze nog fijn in de ren gelopen en gras gegeten. Ze lijkt dan nog helemaal blij en gezond. En nu is het ineens over. Is het de warmte van deze dag die haar fataal is geworden? We zullen het nooit weten. Ze is twee jaar en 8 maanden oud geworden.
Dag lieve Isabel we zullen je missen.

« Back


Laatste update: 24 oktober 2015