Tesselzeugje Lola

Lola is geboren op 17 februari 2001 in een nestje met nog vijf broertjes. We kopen haar bij Caviastal de Betuwe. Het is liefde op het eerste gezicht! Ze is heel klein als we haar meekrijgen naar huis en ze weegt nog maar 220 gram.

Ze groeit voorspoedig, maar in de zomer krijgt ze last van haar oogje. Het puilt uit en de dierenarts denkt dat ze een tumor heeft achter het oog en dat niet zal overleven. Gelukkig blijkt het later een abces te zijn en Lola geneest volledig. Lola krijgt een beertje op bezoek: Julius.

Na wat schermutselingen worden ze toch vriendjes en op 15 januari 2002 worden er drie prachtige baby's geboren: Sara een borsteltje en twee gladhaartjes Beertje en Lucca. Ze krijgen als ze groter worden alle drie het lange haar van hun moeder.

Later kopen we er een Alpacabeertje bij : Olivier.

Samen met Olivier krijgt Lola nog drie nestjes:

Op 7 september 2002 worden Sascha en Suraya geboren. Een broertje heeft de bevalling niet overleefd.

Het volgende nestje bestaat uit vier mooie baby's, die op 16 april 2003 geboren.


Romy en Rosso


Ruby en Roosje
(= nu Rhea)

Het laatste nestje bestaat uit één baby, haar twee zusjes hebben de bevalling niet overleefd. Victoria wordt geboren op 9 december 2003. Lola wil eerst niets van haar weten en Victoria moet met een flesje gevoed worden.

Ze groeit gelukkig goed en wordt een mooi Alpacameisje.

In juni 2004 begint Lola af te vallen en ze lijkt moeilijker te eten. De dierenarts kiezen bij en Lola wil nu helemaal niet meer zelf eten. We voeren haar zelf met een spuitje en na een week begint ze weer zelf te eten. Ze lijkt op gewicht te blijven, maar het is nog een wankel evenwicht. En dan op 27 juli 2004, tijdens onze vakantie vindt de oppas haar dood in het hok. Ze is drie jaar en vijf maanden oud geworden.


Dag lieve Lola, we zullen je missen!

« Back


Laatste update: 24 oktober 2015