CH Teddybeertje Noski

Noski wordt geboren op 28 augustus 2006 samen met twee zusjes.
Hij is de zoon van Amadeus en Zosja.

Noski mag na drie en een halve week bij zijn papa gaan wonen.
Ze kunnen goed met elkaar opschieten en zitten gezellig bij elkaar in het huisje...

Vier maanden oud!

Noski apart

Noski en zijn vader Amadeus hebben het tot nu toe prima met elkaar kunnen vinden. Vlak voor de zeugjes naar buiten gaan vind ik onder Noski's oog een kras, maar omdat Amadeus helemaal geen wondjes heeft en ze verder vredig met elkaar omgaan denkik er niet aan dat het om een ruzie zou kunnen gaan. Tijdens het kinderfeestje van onze dochter 13 april '07 ontdekken we dat het mis gaat. Ze haalt Noski uit het hok en wil hem trots aan haar vriendinnetjes laten zien. Dan ontdekt ze een bloedende wond onder zijn oog. Bij nadere inspectie zie ik dat hij ook allerlei wondjes op de rest van zijn snuitje heeft. Als we hem even terugzetten zien we dat Amadeus Noski het hele hok doorjaagt. Dat verklaart ook waarom Noski de laatste tijd zoveel op het huisje te vinden was. Amadeus heeft geen wondjes overigens. We zetten Noski even in een kooi en gaan plannen maken om hem te laten castreren. Amadeus loopt nog een poosje te piepen en te 'zoeken', het dommerdje, samen is toch veel gezelliger!

Gecastreerd

Op 20 april 2007 wordt Noski gecastreerd. Als hij weer thuis is lijkt het alsof er niets gebeurd is, hij eet goed en is levendig. De wond ziet er netjes uit. Noski krijgt een vriendinnetje, Philou heet ze en Noski is erg enthousiast. Zo enthousiast dat hij meteen de bank onder plast. Ze zijn bijna even oud en een leuk stel zo samen.

Op 9 juni 2007 komt Yanna bij ons wonen en komt in het hok van Noski en Philou. Het gaat niet zo goed tussen Yanna en Philou dus gaat Pilou terug in de groep en blijven Yanna en Noski samen over. Op 12 juli trekken ze samen in het hok van Olivier.

Noski in de cavia-racebak op het Knoevelfestijn 3 november '07.

Vanaf 24 november 2007 is Noski heerbeer in de groep van Yanna, Amber, Lisa en Puck. Na eerst wat hevige ruzies is de vrede getekend. Noski is de baas en de zeugjes zijn tevreden.

22 december 2008

Voor het eerst naar buiten

Het is lekker weer begin april 2009 en Noski mag samen met zijn vriendinnetjes weer van het gras genieten.

Philou, Alisha, Roma, Noski, Lilly en ZosjaNoski Philou en YannaLilly, Zosja en Noskide groepNoski

CH Teddybeertje NoskiNoski

1 juni 2009

noski en lilly

Noski

Noski
10 december 2010

Naar buiten

Op 27 maart 2011 blijkt Noski last te hebben van een blaasontsteking en een verstopping. Hij ziet er erg ziek uit en tegen beter weten in geef ik hem Colloïdaal zilverdruppels. Ook geef ik hem een poosje een pijnstiller. En hij knapt weer op en is weer levendig! Het gaat zo goed dat hij op 2 april met de anderen mee mag verhuizen naar het buitenhok.Het is nu een broos oud mannetje, maar hij komt nog regelmatig het hok uit.

De laatste foto's van april en mei 2011

Op 28 juni 2011 moeten we afscheid nemen van Noski.
Hij is tot de dag daarvoor toe degene die als eerste het hok uit komt als ik het deurtje open zet. Vaak loopt hij even stoer doen bij de ren van de andere beertjes. Noski is hier geboren en we konden geen afstand doen van deze kleine witte pluizebol. Hij is 4 jaar en 10 maanden oud geworden en heeft lang bij zijn dames gewoond. Dag lieve stoere beer, we zullen je missen!


Laatste update: 24 oktober 2015