CH Teddybeertje Amadeus

Op 8 maart 2003 heb ik Amadeus gekocht van duitse fokker Andreas Reinert in Wessem. Het is een CH Teddybeertje en op zijn stamboom staat dat hij de kleuren slate blue-agouti/ wit heeft. Als hij groter wordt lijkt meer op zilveragouti. Het is nog een klein beertje en hij is heel erg rustig. Echt een knuffelbeertje.

kennismaken met Olivierdrie weken ouddrie beertjes op het grastwee mooie peuterbeertje

Met kooigenoot Olivier kan Amadeus het goed vinden en hij voelt zich al snel thuis. Amadeus en Olivier krijgen er nog een vriendje bij en de beertjes vinden het heerlijk op samen om op het gras te lopen. Amadeus groeit voorspoedig op en wordt een prachtige CH Teddybeer.

mooie beerin de kooi

 

Amadeus krijgt damesbezoek van Baboeschka en samen krijgen ze op 9 december 2003 vijf prachtige baby's.; De beertjes Saronno, Salvador en Santiago en de zeugjes Siënna en Savannah. Savannah heet nu Bianca en blijft bij ons wonen..met BaboeschkaBaboeschka's eerste nestjebehind bars

Zoë en Amadeus krijgen samen prachtige baby's die wat kleur betreft weer erg op het vorige nestje van Amadeus lijken. Dit keer zijn het CH Teddy's. Ze worden op 2 december 2003 geboren. baby'sZoë met eerste nestjemet zoontje Thetisvader en zoon in kooiin slaaphuisjebuiten

Zoë en Amadeus krijgen voor de tweede keer een nestje samen op 10 augustus 2005.

Amadeus met ZoëZoë en Amadeuslekker op het grassamen met olivierZoë's tweede nestje

Als Zenzi vier weken oud is komt hij bij zijn vader in het hok wonen.

Amadeus met Zenziin het hok
Vader Amadeus met zijn twee mooie dochters!

21 augustus 2005met papafamilie

Amadeus krijgt zijn dochter Zosja op bezoek en op 28 augustus 2006 worden er drie prachtige baby's geboren.

Noski komt bij papa Amadeus wonen... Noski en zijn vader Amadeus hebben het tot nu toe prima met elkaar kunnen vinden. Vlak voor de zeugjes naar buiten, voorjaar 2007, gaan vind ik onder Noski's oog een kras, maar omdat Amadeus helemaal geen wondjes heeft en ze verder vredig met elkaar omgaan denk er niet aan dat het om een ruzie zou kunnen gaan. Tijdens het kinderfeestje van onze dochter op 13 april ontdekken we dat het mis gaat. Ze haalt Noski uit het hok en wil hem trots aan haar vriendinnetjes laten zien. Dan ontdekt ze een bloedende wond onder zijn oog. Bij nadere inspectie zie ik dat hij ook allerlei wondjes op de rest van zijn snuitje heeft. Als we hem even terugzetten zien we dat Amadeus Noski het hele hok doorjaagt. Dat verklaart ook waarom Noski de laatste tijd zoveel op het huisje te vinden is. Amadeus heeft geen wondjes overigens. We zetten Noski apart in een kooi en Amadeus loopt nog een poosje te piepen en te 'zoeken', het dommerdje, samen is toch veel gezelliger!


22 december 2007

Ciska, Amadeus en Lucy

Ciska logeert een poosje bij Amadeus. Ciska's moeder heeft zilver in de vacht en Amadeus ook. Op 22 februari 2009 wordt Lucy geboren. Het eerste jong (een wit roodoog beertje) overleeft de bevalling niet.

ciska en amadeus 22 dagen oudkleine uk

Voor het eerst naar buiten

Het is lekker weer begin april 2009 en Amadeus mag weer van het gras genieten.

AmadeusAmadeusAmadeus portretCH Teddybeertje AmadeusAmadeus en Lucy
Vanaf 1 oktober 2009 zitten Amadeus en Lucy bij elkaar.

Amadeus is op vrijdag 4 december 2009 ingeslapen. Hij had een naar gezwel op zijn nek dat explosief groeide. Om hem verder lijden te besparen hebben we hem laten gaan. Amadeus is 6 jaar en bijna 10 maanden oud geworden. Dag lief vriendje, we hebben fijne jaren met jou gehad!

 

 

 


Laatste update: 24 oktober 2015