CH Teddy zeugje Roma

Op 15 december 2007 rond 21.45 uur worden Meghan's baby's geboren. Het zijn vier jongen
waarvan een beertje de bevalling niet heeft overleefd. De zwaarste van het stel is Roma een prachtig gebouwd zwart zeugje.


Victoria 73 gram, Roma 119 gram en Lilly 72 gram.

Vier weken oud

Op 22 maart gaat Roma op de foto. Ze is alweer drie maanden oud en is de grootste van de zusjes. Ze weegt 710 gram ze heeft een wat langere zachte vacht en lijkt als twee druppels water op haar moeder.

Een jaar oud
lilly en romaromalilly en romalilly en romaromalilly en romalilly en romalilly

Naar buiten

Het is lekker weer begin april 2009 en Roma mag voor het eerst weer van het gras genieten.

Philou, Alisha, Roma, Noski, Lilly en ZosjaRoma, Lilly en YannaZosja, Roma en LillyLilly, Zosja en NoskiLilly, Roma en Zosjade groep

RomaCH Teddyzeugje Roma

1 juni 2009

Roma en Lillylilly en roma

augustus 2009

Schurft

In november 2010 krijgt de nieuwe cavia Julia kale plekjes en blijkt schurft te hebben. Van de dierenarts krijg ik het advies Stronghold te gebruiken (met de roze dop voor kittens en puppy's). Ook Roma en Lilly krijgen schurft, maar bij hen is het moeilijker weg te krijgen.

roma

Naar buiten

Op 2 april mogen de cavia's weer verhuizen naar het buitenhok. Het is wel even wennen en hoe het trapje werkt zijn ze even vergeten. Maar na een paar keer door het trapgat gemanouvreerd te zijn gaan ze weer naar beneden en weten ze ook het deurtje naar de ren te vinden.

In de ren


april 2011

De cavia's wonen de hele zomer van 2011 buiten, ze zijn dol op hun groenvoer en kijken daar echt naar uit.

Op 21 november als het kouder wordt komen de zeugjes, Lewis en Nelson weer in de kamer wonen. Het binnenhok staat op een nieuwe plaats onder de trap. Om dat goed te laten passen hebben we het hok iets bijgezaagd en een hoek uit de glasplaat laten halen. Om geknaag aan de trap tegen te gaan is er een plaat tussen het hok en de trap gemaakt, hieronder onstaat een fijn huisje voor de cavia's. Om de cavia's meer ruimte te kunnen geven hebben we een gat gezaagd tussen beide bakken. Een fijn plekje om lekker voor te gaan liggen en doorheen te kijken.

Eerste Kerstdag 2011

Afscheid van Roma

Op 25 januari zie ik dat Roma niet fit is en op 26 januari 2012 nemen we afscheid van haar. Roma is een rustige schuchtere cavia, die niet zo op de voorgrond treedt. Ze is 4 jaar oud geworden.

Dag lieve Roma!


Laatste update: 24 oktober 2015