CH Teddy zeugje Lilly

Op 15 december 2007 rond 21.45 uur worden Meghan's baby's geboren. Mr. Fabulous is de vader. Het zijn vier jongen,
waarvan een beertje de bevalling niet heeft overleefd. Lilly heeft het zwaar gehad tijdens de bevalling en heeft kromme voorpootjes, het linkjervoorpootje staat het meest krom.

Vicky 73 gram, Roma 119 gram en Lilly 72 gram.

Lily krijgt drie keer per dag een flesje en die zit na een week eindelijk boven geboortegewicht.
De pootjes van Lilly zijn veel beter geworden. Het ene pootje is normaal en het andere voorpootje staat nog erg naar buiten met een voelbaar knikje in het enkeltje. Ze scharrelen heerlijk door de kooi.

Vier weken oud

Op 22 maart gaat Lilly weer op de foto. Ze is alweer drie maanden oud.
Ze is de kleinste van de zusjes, maar niet de lichtste, ze weegt 605 gram. Ze heeft kort stug haar en is gedrongen maar stevig gebouwd met een mooi rond kopje. Met haar pootjes is het helemaal goed gekomen.

Een jaar oud
lilly en romalilly en romalilly en romalilly en romalilly en romalilly

Naar buiten

Het is lekker weer begin april en Lilly mag voor het eerst van het gras genieten.

Philou, Alisha, Roma, Noski, Lilly en ZosjaRoma, Lilly en YannaPhilou, Zosja, Lilly, Noski en AlishaZosja, Roma en LillyLilly, Roma en Zosjade groepLillyCH Teddyzeugje Lilly

1 juni 2009

Roma en Lillylilly met zusje romanoski en lilly

Schurft

In november 2010 krijgt de nieuwe cavia Julia kale plekjes en blijkt schurft te hebben. Van de dierenarts krijg ik het advies Stronghold te gebruiken (met de roze dop voor kittens en puppy's). Ook Roma en Lilly krijgen schurft, maar vooral bij Lilly is het moeilijk weg te krijgen.

lilly
10 december 2010

Naar buiten

Op 2 april mogen de cavia's weer verhuizen naar het buitenhok. Het is wel even wennen en hoe het trapje werkt zijn ze even vergeten. Maar na een paar keer door het trapgat gemanouvreerd te zijn gaan ze weer naar beneden en weten ze ook het deurtje naar de ren te vinden.

In de ren


april 2011

De cavia's wonen de hele zomer buiten, ze zijn dol op hun groenvoer en kijken daar echt naar uit.

Op 21 november als het kouder wordt komen de zeugjes, Lewis en Nelson weer in de kamer wonen. De vijf jonge beertjes blijven nog even buiten tot het echt te koud gaat worden en krijgen 's nachts een deken over het hok heen. Het binnenhok staat op een nieuwe plaats onder de trap. Om dat goed te laten passen hebben we het hok iets bijgezaagd en een hoek uit de glasplaat laten halen. Om geknaag aan de trap tegen te gaan is er een plaat tussen het hok en de trap gemaakt, hieronder onstaat een fijn huisje voor de cavia's. Om de cavia's meer ruimte te kunnen geven hebben we een gat gezaagd tussen beide bakken. Een fijn plekje om lekker voor te gaan liggen en doorheen te kijken.

Eerste kerstdag 2011

Twee nieuwe vriendinnetjes

Op 21 februari 2012 komen er twee nieuwe vriendinnetjes in de groep wonen: Molly en Mia. Alle dames hebben een lekker luchtje op zodat ze een beetje hetzelfde ruiken. De komst van de twee nieuwelingen geeft veel onrust in de groep.

Na een paar uur breken er steeds meer vechtpartijen uit en Molly gaat steeds meer in de aanval. Na een poosje is de ene helft van het hok vol met cavia's en het andere leeg met alleen Molly.

Naar buiten

Op 29 maart 2012 gaan de cavia's weer naar buiten. Omdat de nachten nog koud kunnen zijn wordt het hok 's avonds afgedekt met kleden.

Afscheid van Lilly

Lilly staat al een paar dagen wat wankel op haar pootjes en op 5 augustus moeten we afscheid van haar nemen. Ze probeert 's avonds nog naar het gaas te komen voor het groenvoer, maar valt om en ligt op haar zij met haar pootjes te trappelen alsof ze aan het rennen is. Een paar uur later vind ik haar dood in het hok.

Lilly is 4 1/2 jaar oud geworden.

 


Laatste update: 24 oktober 2015