Borstelzeugje Philou

Op 23 december 2006 komt Philou bij ons wonen. We hebben haar geadopteerd van caviaopvang Knoevel. Iemand had haar doodziek meegenomen uit een tuincentrum en bij Knoevel gebracht. Ze was erg klein en kon niet meer lopen door een ernstig Vit. C gebrek. De dierenarts heeft haar vitamineshots gegeven en door de goede verzorging bij Knoevel is ze weer opgeknapt. Ze is ongeveer 2,5 maand oud als ze bij ons komt wonen.

Op onderzoek uit in de kamer...

Lekker knuffelen

januari 2007

Philou krijgt na een paar dagen bij ons in huis ontstoken oogjes en een snotneusje en hoewel dat bij haar over is als ze in de groep gaat wonen heeft ze de andere cavia's waarschijnlijk toch aangestoken.
Op 1april '07 is iedereen weer fit en gaan de cavia's naar buiten. Hoewel Philou waarschijnlijk nog niet eerder buiten is geweest geniet ze er zichtbaar van om in de ren rond te lopen en gras te eten.

Philou mag bij Noski gaan wonen. Noski is erg enthousiast, zo enthousiast dat hij meteen de bank onder plast. Ze zijn bijna even oud en een leuk stel samen.

Op 9 juni 2007 komt er nog een vriendinnetje bij Noski en Philou
wonen: Rexzeugje Yanna

Het gaat niet zo goed tussen Yanna en Philou dus gaat Pilou terug in de groep. Philou lijkt het daar veel meer naar haar zin te hebben.

24 november 2007


22 december 2008

Naar buiten

Het is lekker weer begin april 2009 en Philou mag voor het eerst weer van het gras genieten.

Philou, Alisha, Roma, Noski, Lilly en ZosjaNoski Philou en Yannade groep

Borstelzeugje PhilouPhilou

1 juni 2009

Afscheid van Philou 14 juli 2009

Op maandag 13 juli ontdekken we dat Philou zwaar ademt en wat koud aanvoelt. De dierenarts geeft haar een injectie met antibiotica en een injectie tegen de shock die ze lijkt te hebben. We moeten haar warm houden en twee maal daags Enroloxoraldrops geven. Ze slaapt tussen twee kruikjes (flesjes heet water in washandjes) en ik begin meteen met bijvoeren. De volgende dag voelt ze nog steeds niet erg warm en neem ik haar lekker lang op schoot. Als ik haar heb teruggezet in het hok en een half uurtje later kijk is ze dood. Ze is maar 2 jaar en ongeveer 10 maanden oud geworden.


Laatste update: 24 oktober 2015