Peruvianzeugje Amber

Op 26 oktober 2007 komt Lisa bij ons wonen. Ze is geboren op 9 februari 2006.
We halen haar op in Houten samen met Puck en Lisa.


Amber heeft 1 nestje gehad bij haar vorige baasje op 25-10-2006: twee beertjes.

Amber vindt de hooibol in hun kooi echt een succes. Ze past er niet helemaal in, maar met haar tengere lijfje en een beetje proppen komt ze een heel eind.

Vanaf 24 november 2007 leeft Amber in de groep met Noski, Yanna, Lisa en Puck. Na eerst wat hevige ruzies is de vrede getekend.

22 december 2007

caafs in huisje
Amber en Zohra lekker knus samen, december 2008.

Naar buiten

Het is lekker weer begin april 2009 en Amber mag voor het eerst weer van het gras genieten.

de hele groepZohra, Amber, Petit Chapeau, Andrea Ciska en LucyAmberAmber kopAmberAmber kijkt omhoogPeruvianzeugje AmberAmber kijkt op

1 juni 2009

Amberamberin de renpetit chapeau, andrea en amberamber, zohra en ciskaamber en noski

 

Twee vriendinnetjes in één huisje.

Ciskaamber en Ciska

In het hok januari 2010.


10 december 2010

Naar buiten

Op 2 april mogen de cavia's weer verhuizen naar het buitenhok. Het is wel even wennen en hoe het trapje werkt zijn ze even vergeten. Maar na een paar keer door het trapgat gemanouvreerd te zijn gaan ze weer naar beneden en weten ze ook het deurtje naar de ren te vinden.

in de ren


april 2011


6 juli 2011

Van buiten naar binnen

De cavia's wonen de hele zomer 2011 buiten, ze zijn dol op hun groenvoer en kijken daar echt naar uit. Op 21 november als het kouder wordt komen de zeugjes weer in de kamer wonen. Het binnenhok staat op een nieuwe plaats onder de trap. Om dat goed te laten passen hebben we het hok iets bijgezaagd en een hoek uit de glasplaat laten halen. Om geknaag aan de trap tegen te gaan is er een plaat tussen het hok en de trap gemaakt, de ruimte daaronder kunnen de cavia's gebruiken als huisje. Om de cavia's meer ruimte te kunnen geven hebben we een gat gezaagd tussen beide bakken. Een fijn plekje om lekker voor te gaan liggen en doorheen te kijken. Amber heeft veel klitten en haar vachtje wordt lekker kort geknipt en fris gewassen.

Eerste kerstdag 2011

Twee nieuwe vriendinnetjes

Op 21 februari 2012 komen er twee nieuwe vriendinnetjes in de groep wonen: Molly en Mia. Alle dames hebben een lekker luchtje op zodat ze een beetje hetzelfde ruiken. De komst van de twee nieuwelingen geeft veel onrust in de groep.

Na een paar uur breken er steeds meer vechtpartijen uit en Molly gaat steeds meer in de aanval. Na een poosje is de ene helft van het hok vol met cavia's en het andere leeg met alleen Molly. Om Molly en de rest van de groep wat rust te geven zet ik Molly in een wenkooitje. Ik heb wel eens gelezen dat koppelingen bij chinchilla's zo vaak succesvol gedaan worden. Wie weet lukt het zo ook met Molly, want ik wil in elk geval nog niet opgeven. Julia heeft Mia onder haar hoede genomen tijdens de 'onlusten'.

Naar buiten

Op 29 maart 2012 gaan de cavia's weer naar buiten. Omdat de nachten nog koud kunnen zijn wordt het hok 's avonds afgedekt met kleden.

Op het gras

Op 24 juli 2012 is het lekker weer en mogen de cavia's in de ren.


weer binnen vanaf 5 november 2012

7 jaar oud

Op zaterdag 9 februari 2013 wordt Amber 7 jaar oud. Wat een prachtige leeftijd!


31 augustus 2013

Naar binnen

De twee oudste cavia's Amber en Andrea haal ik op 20 oktober 2013 naar binnen. Andrea heeft wat problemen met de luchtwegen en Amber is gewoon een heel oud besje. Binnen kan ik hen beter in de gaten houden. De rest van de groep komt later naar binnen. Nu Amber weer binnen woont heb ik even wat nieuwe foto's gemaakt.

Afscheid van Amber

Op 31 oktober 2013 moeten we afscheid nemen van Amber. Ze is de hele dag al wat stilletjes, wil haar huisje niet uitkomen en aan het einde van de middag is het voorbij. Amber het koddige kleine dametje is 7 jaar en 8 maanden oud geworden en ze heeft hier 6 jaar gewoond.
Dag lieve Amber, ik zal je erg missen!Laatste update: 24 oktober 2015