Merinozeugje Petit Chapeau

Petit Chapeau is in Friesland geboren op 3 januari 2005 en ze is de dochter van rood/bont tesselzeugje Dream en rood coronetbeertje Mike.

Het nestje bestaat uit twee zeugje en twee beertjes, waarvan Petit Chapeau de enige merino is. Ze weegt 87 gram bij de geboorte. Het kleintje heeft een wit 'hoedje' op en daarom noemen we haar Petit Chapeau, wat 'hoedje' betekent. Op 29 januari kunnen we haar mee naar huis nemen en we zijn erg blij met haar.

Wat is ze nog klein als je haar kennis ziet maken met Zaza.

Op de volgende foto's is Chapeau zeven weken oud. Nog steeds een klein mormeltje dat lekker zit te babbelen op je schoot. In het hok weet ze nog niet uit zichzelf de waterfles te vinden, of ze durft niet langs al die bezitterige andere dames, dat zou ook kunnen. Wel iets om goed in de gaten te houden. Elke dag zet ik haar een paar keer bij de fles in de buurt en dan begint ze meteen te drinken. Bij de voerbak zie ik haar nu wel regelmatig. Ze groeit niet erg hard, dus ik hoop dat ze voldoende binnen krijgt.

Petit Chapeau is inmiddels zeven maanden oud en een mooi meisje om te zien. Ze weegt nu ruim 750 gram dus ze is goed gegroeid.


Zaterdag 10 december 2005 bevalt Petit Chapeau van haar eerste nestje. Alpacabeer Olivier, samen met petit Chapeau op de foto, is de vader. Eén baby heeft de bevalling niet overleefd, want ze is in het vlies blijven liggen. Het is een rood zeugje van 100 gram. Jammer dat zij het niet heeft gehaald. Gelukkig heeft Petit Chapeau drie prachtige baby's over. Het zijn alledrie beertjes en alledrie prachtig rood. Chico weegt 92, Chester 97 en Charlie 95 gram.
charlie baby

Drie weken oud!

De baby's van Chapeau zijn alweer drie weken oud en het is een gebrom en gewiebelkont van jewelste in de kooi. Chico en Chester zijn nog steeds lastig uit elkaar te houden, maar het lukt nog steeds. Chester heeft een iets breder kopje dan zijn broertjes.

Vier weken oud


Charlie


Chico

Op vrijdag 13 januari 2005 gaat Chester naar een nieuw baasje. Hij woont nu in Culemborg samen met een caviavriendje. Charlie en Chico gaan op 1 februari naar een ander baasje.


In september 2006 is de vacht van Petit Chapeau weer erg mooi. Als ze over het gras loopt lijkt ze net een knuffelbeertje.

Er is weer een kappertje actief in het caviahok, want van de mooie krullen van Petit Chapeau is niet veel meer over.

24 november 2007


22 december 2008

Naar buiten

Het is lekker weer begin april 2009 en Petit Chapeau mag voor het eerst weer van het gras genieten.

Andrea en Petit Chapeaude hele groepZohra, Amber, Petit Chapeau, Andrea Ciska en Lucy

1 juni 2009

Merinozeugje Petit ChapeauPetit Chapeau portret

met andrea en ambermet lilly

Zomer 2009

Januari 2010

Petit Chapeau is al een paar dagen niet in orde, ze houdt vocht vast. Op 14 oktober 2010 ligt ze dood in het hok. Petit Chapeau is 5 jaar en 9 maanden oud geworden. Ik zal haar missen met haar dikke krulvacht en haar leuke snuitje.


Laatste update: 24 oktober 2015